- Känslan är bra, vi har en stor trupp och mycket spelare att välja på. Laget blir bättre för varje träning, och alla ser fram emot premiären.

- Med en ung trupp så har vi lagt mycket tid på träning, både i gymmet och på handbollsplanen. Vi har också spelat Eskil Juniorcup, Eskil Seniorcup, samt JSM i Eslöv.

- Alla tar steg framåt dagligen, så samtliga har överraskat positivt.

Läget i laget?

- Alla spelare är hela förutom Jesper Hedar som möjligtvis hade varit med i truppen annars. Har några sjukdomar också, men med en bred trupp får andra killar kliva fram.

Vilken målsättning har GP denna säsong?

- Målsättningen är att vinna och bli bättre i varje match. Vi vill utvecklas som lag, och vägen dit är viktigare än placeringen.

10 mål av Eric Johansson räckte inte för GP.

GP förlorade seriepremiären mot Skogås med 25-31 efter 12-15 i halvtid.

Matchen påminde om GUIFs premiär mot Skövde i Elitserien. En spelare som var riktigt bra men mycket finns kvar att ta ut från övriga spelare.

Det började annars bra. I och för sig gjorde Skogås första målet genom duktige skytten Filip Kovacevic men sen kom en bra GUIF-period med tre raka räddningar av Mattias Hildenborg i mål och två mål framåt av mittnian Eric Johansson och kontringsmål av vänsterkantens Isak Älgekrans.

Sen var det mest Skogås resten av halvleken. GP slarvade i anfallet och vägde för lätt när man försökte ta sig igenom. Bakåt var det lojt och Skogås fick komma alldeles för nära och skjuta. Man släppte också linjen alldeles för ofta. Snart nog hade Skogås ryckt åt sig en tremålsledning till 10-7 och GP tvingades till timeout efter 19 minuter. Resten av halvleken blev jämn och slutade 12-15.

I början av andra halvlek var det Skogås som slarvade mest och GP kunde närma sig något. Edvin Jobark gjorde sitt första mål fram till 13-15. Sen bytte lagen mål med varandra fram till 16-18. Då kom en ny svag period av GP och Skogås kunde rycka fram till 22-17 och GP tog en timeout med 20 minuter kvar. Jacob Björklund ersatte Mattias Hildenborg i mål men fick inte heller någon hjälp av försvaret. En snygg straffräddning fick han dock göra i sin första tävlingsmatch på seniornivå.

GP fortsatte dock tappa och vid ställningen 21-28 med nio minuter kvar tog man en ny timeout. Mattias Hildenborg kom tillbaka i mål och Samuel Bumber fick i uppdrag att punkta Filip Kovacevic. Det fick lite stopp på Skogås anfallsspel och men tyvärr lyckades inte GP framåt. Man försökte också med spel 7 mot 6 men det gav inte heller önskat resultat. Skogås kunde till slut vinna ganska komfortabelt med 31-25.

För många i unga GP var det första tävlingsmatchen på seniornivå och det var säkert lite nervöst och att möta mycket äldre och tyngre motståndare. De unga spelarna kommer att bli bättre ju längre säsongen går. Klart bäst i GP var mittnian Eric Johansson som tog stort ansvar och låg bakom det mesta framåt.

Bäst i Skogås var skytten och spelmotorn Filip Kovacevic. Plus också till unge (född 99) vänstersexan Sebastian Fagerdahl.