Målskyttar: Hampus Tenö 7, Linus Gustavsson 6, Carl Gabrielsson 5, Martin Anglenius 4, David Landin 4, Gustav Ålgars 1, Linus Hulldin 1, Teodor Berg 1, Calle Swahn 1, Eric Fisher 1.

Hemsidan fick en pratstund med Martin Anglenius inför matchen mot Sollentuna.

Ni har spelat ett par matcher i div 1, vad tycker du är största skillnaden mellan div 1 och div 2?
Måste nog säga att kvaliten hos spelarna överlag är högre men framförallt är det nog farten i spelet som är mycket högre än i div 2.

Du var en av de mer framträdande spelarna under fjolåret. Hur känns formen nu?
Den känns bra i nuläget och jag tror att den är påväg uppåt efter min skada jag hade i tummen under försäsongen.

Sollentuna hemma i STIGA Sports Arena. Vad blir viktigast för er?
Har inte så bra koll på Sollentuna men som vanligt är det viktigt att vi sätter vårt försvarspel så att vi kan göra enkla mål framåt samt att vi satsar hårt i varje läge.

Hur vill du att matchbilden ska se ut?
Vi ska spela med ett högt tempo och spela vårt spel samt vara med från matchstart vilket vi inte varit tidigare matcher där vi har behövt jobba ikapp ett underläge tidigt.

Unga GP föll mot rutinerade Sollentuna trots fin start.

Det blev en klar förlust för GP mot Sollentuna i Stiga Sport Arena där slutsiffrorna skrevs till 31-36. Ett för dagen något reducerat GP med lite sjukdomar och skador föll klart mot ett rutinerat Sollentuna med några SM-Guld på kontot. I Sollentuna återfinns tidigare GUIF spelarna David och Rasmus Båverud. David med bla 3 raka SM Guld med Hammarby i mitten på 00-talet visade sig vara den stora skillnaden tillsammans med broder Rasmus för dagen. Dessa bägge herrar gjorde lite som man ville stundtals mot ett ungt och orutinerat GP.

GP började annars matchen piggt och ledde med 3-2 efter 5 minuter och fortsatte på inslagen väg anförda av Linus och Hampus fram till matchminut 10 då ledningen var 7-4. Efter det kom en lite  svagare period med lite bolltapp och missade lägen och Sollentuna kunde äta sig in i matchen och efter 15 minuter var Sollentuna ifatt och 5 minuter  senare var man även förbi och ledde med 10-13.

Sista 10 av första halvlek gör GP det bra och man håller jämna steg med Sollentuna och halvtidssiffrorna skrivs till 15-18. 18 insläppta är i mesta laget efter en ganska okej halvlek av unga GP där man gör 20  bra minuter och 10 mindre bra.

I andra tar Sollentuna kommandot direkt istället för att GP och istället för att GP knappar in så fortsätter Sollentuna gå ifrån sakta men säkert. Bröderna Båverud ligger bakom det mesta genom att sjävla visa fint skytte eller läckra framspelningar till linje och kanter. GP provar lite olika metoder för att komma ifatt. Bla lite mindre lyckade punktmarkeringar som Sollentuna avväpnad ganska enkelt och istället gjorde att de fick fördel genom lite finurliga lösningar. Här märks det att GP ibland är unga och spelar lite naivt och räcker inte till när man möter lite mer seniora spelare och lag.

Fram till minut 15 rinner matchen iväg där det stundtals är lekstuga från Sollentuna och efter halva andra leder bortagänget med 20-29 och matchen känns såklart körd för GP. Bortalaget håller skärpan framtill minut 25 då man slår av på takten och kostar på sig några enklare misstag vilket man inte bjudit på under nästan hela matchen.

GP snyggar till siffrorna något sista 5 men det slutar ändå med klar bortaseger 31-36.

Matchens lirare i Sollentuna blev Rasmus Båverud och i hemmalaget 7 målskytten Hampus Tenö.

Nästa lördag väntar tuff bortamatch mot serideledande Västerås som igår körde över våra kompisar i Eskil med hela 12-33.