Målskyttar GP: Linus Gustavsson 6, Hampus Tenö 4, Carl Gabrielsson 3, Martin Anglenius 2, Hugo Holmen 1, Anton Karlsson 1, Filip Johansson 1.

Utv GP Rött Kort Jesper Hedar, 2 min Calle Swahn, Linus Gustavsson

Som väntat blev det en tuff eftermiddag i grannlänet när GP gästade Västerås. Det skiljde nästan lika mycket på handbollsplanen som på biljettpriset mellan dessa klubbar. 120:- för div handboll ink parkering måste vara med råge dyrast i riket.

Laget från Västerås vet inte bara hur man tar betalt, man är även duktiga på att spela handboll. Västerås åkte ur handbollsallsvenskan förra säsongen och har behållit en stor del av laget från förra året och ser väldigt starka ut. Detta gör dem till självklara favoriter att ta hem div 1 Norra. Västerås får nog tom rankas som bästa div 1 laget i landet i konkurrens med Vinslöv. Irstagänget har innan mötet med GP kört över Eskil och duktiga Enköping samt vunnit med 10 bollar mot Tumba som förväntas hamna uppe på övre halvan av tabellen. Mao så var det nog ingen supporter från Sörmland som trodde på 2 poäng till unga GP gänget idag.

GP höll jämna steg i målprotokollet i 5 minuter då ställningen var 3-2. Efter det gjorde hemmalaget ett ryck och när klockan stod på 10 minuter hade hemmalaget gjort 5 mål till medan GP inte mäktad med något ytterligare. Främst var det duktige Daniel Cederros i Västerås som låg bakom mycket för Västerås under första halvan av matchen, Daniel blev bäste målskytt i matchen på 7 mål varav 6 kom redan under första 30 minuterna. Efter 15 minuter var ställningen 10-4 för Västerås.

Sen kommer ytterligare ett ryck från hemmalaget då GP har en mindre bra period med många bolltapp och lite för svaga avslut när man väl kommer till läge. Västerås rycker till sig en 11 målsledning trots att Gustav i målet gör 4-5 fina räddningar i slutet av första halvlek. Tyvärr kunde GP inte förvalta räddningarna med några mål framåt utan Västerås håller 11 måls ledning till hesa Fredrik ljuder. Ställningen efter 30 min skrivs till 18-7.

Efter att ha sett Västerås ett par matcher denna säsong vet vi att de inte slår av på takten utan håller ofta tempot uppe i 60 minuter även om de har en betryggande ledning. Så även idag, inget gratis ges  till bortalaget som får fortsätta jobba hårt för att få hål på det försvars starka hemmalaget. Sägas ska dock att GP gör en bättre 2:a halvlek där man visar lite mer skärpa framåt och kommer till lite fler klara lägen jämfört med första halvlek. Med ytterligare lite mer skärpa kunde nog GP gjort en 5-6 mål till framåt i andra men en del enkla misstag gör att slutställningen stannar på endast 18 för GP medan Västerås målskörd kommer upp i 34. Västerås vinner andra halvlek med 16-11.

GP får se matcher mot så bra motstånd som Västerås som utbildning. Det är inte här man ska ta poäng utan det kommer andra viktiga matcher där chanserna kommer vara betydligt större till 2 pinnar.

Det finns även bra moment i GPs spel som kan bära frukt framåt vad serien lider. Flera experter på läktaren tycker sig se tendenser till bra speed i uppställt spel och försök till snabba uppspel och kontringar som med lite bättre skärpa kommer ge större målskörd inom snar framtid.

Bäste målskytt och även pris till bäste spelare i GP gick välförtjänt till Linus Gustavsson som gjorde 6 av GPs 18 mål idag. I Västerås gick priset till Linus Eriksson.

Nästa helg väntar ytterligare tufft motstånd då serietvåan Täby kommer på besök till Stiga Sport Arena. Matchstart kl 13.30 på lördag 26 oktober.