Linus Gustavsson 6, Carl Gabrielsson 5, Eric Johansson 5, Edvin Jobark 4, Gustav Torbersson 2, Hugo Holmén 1, Tim Haag 1, Jonas Karlsson 1, Martin Anglenius 1, Thim Ahlin 1.

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

För tillfället finns det inget att visa här.

Knapp förlust för GP i Lindesberg på söndagskvällen.

I en stundtals hetsig match vann till slut LIF Blå med 30-27 efter ett GP haft ledning i halvtid med 13-12.

LIF Blå började bäst och tog snabbt en tremålsledning innan HK GP vaknade till. Man jobbade sig sakta men säkert in i matchen.  Framför allt var det niometersspelarna Linus Gustavsson, Edvin Jobark och Eric Johansson som var lyckosamma.

Bakåt gjorde man en OK insats. Mattias Hildenborg började också komma åt bollarna i målet men hade svårt med de bägge finska ungdomslandslagsspelarna Fredrik Karlsson på vänsternio och Christoffer Thor på vänsterkanten. Tillsammans svarade dessa för 8 av hemmalagets nio första mål. Man fick dock koll på dessa och kunde vända matchen och gå till halvtidsledning med 13-12.

Andra halvlek började HK LIF Blå bäst. Man lyckade helt få bort Edvin Jobark och Eric Johansson och kunde kontra in en hel del mål. När högerkantens Martin Boija gjorde sitt tredje raka mål hade man vänt till 18-15. HK GP fick sen jaga resten av halvleken.  Eric Johansson råkade också ut för en lårkaka i mitten av andra och kunde inte bidra till spelet. Man jobbade sig ändå ifatt och hade 23-23 med åtta minuter kvar. Detta efter en period när Gustav Torbersson hade lycka med sitt skytte och Carl Gabrielsson fick in ett par bollar från sin högerkant.

HK Lif Blå var dock starkare mot slutet. Man lyckades komma i många genombrott och gjorde det svårt för Tim Haag som stod i andra halvlek.  Precis som i inledning var det Fredrik Karlsson (totalt 11 mål) som tog tag i spelet. Med fyra mål avgjorde han matchen för HK LIF Blå när de ryckte till 27-24 med tre och en halv minut kvar.

Bra utspritt målskytte i GP och man är helt klart på uppgång trots denna förlust.

Bäst i hemmalaget var 11-målsskytten Fredrik Karlsson på vänsternio och de bägge kanterna Christoffer Thor (5 mål) och Martin Boija (6 mål).