HK Cliff

37

Målskyttar HK GP: Linus Gustavsson 7, Erik Persson 6, Edvin Jobark 4, Thim Ahlin 4, Isak Älgekrans 3, Carl Gabrielsson 1, Filip Johansson 1.

HK GP förlorade klart mot serieledarna.

HK GP hade det väldigt svårt i bortamatchen mot serieledande HK Cliff på söndagskvällen och förlorade klart med 26-37 efter underläge 13-17 i halvtid.

HK Cliff började klart bäst och spelade ideligen bort HK GPs 5-1 försvar och kom till riktigt bra lägen. Framåt spelade HK GP bra men missade sina lägen. Alltför många bollar sköts utanför eller rakt på målvakten.

HK GP tvingades till timeout efter knappt sju minuter och underläge 2-6. Man gick ner på 6-0 i försvaret och byte så småningom också målvakt när Tim Haag ersatte Mattias Hildenborg.
Man närmade sig HK Cliff och låg ett tag bara 1 mål efter (11-12) efter att Tim Haag svarat för flera fina räddningar och trion Erik Persson, Thim Ahlin och Edvin Jobark hittade målet. En utvisning på Isak Älgekrans med en och en halv minut kvar och underläge 13-15 blev riktigt olycklig. HK GP tog ut målvakten men slarvade i anfallet och HH Cliff kunde göra två må i öppen kasse och gå till halvtidsledning med 17-13,

Andra halvlek började HK Cliff bäst och ryckte snabbt till sig en sjumålsledning och knappt tio minuter in i halvleken tvingades HK GP till timeout vid underläge 17-24. Man försökte då att spela utan målvakt i anfallet och punktade HK Cliffs duktige spelmotor Simon Hjortenbo. Mattias Hildenborg återkom i målet och inledde med några räddningar men framåt var man alltför ineffektiva och hemmalaget kunde fortsätta dra ifrån. Ett flertal bollar slängdes in i ett tomt GP-mål efter att man slarvat och tappat bollen i anfallet.

Plus till Linus Gustavsson som hela tiden försökte och blev bäste målskytt med sina 7 mål.