HK Järnvägen - HK GP 27-27 (16-14)

Målskyttar GP: Kasper Larsson 9, Linus Gustavsson 5, Isak älgekrans 4, Edvin Jobark 3, Samuel Bumber 3, Carl Gabrielsson 3

GP lagbild 2017

GP Säkrade kontraktet efter krigarmatch.

HK GP säkrade kontraktet efter en jämn och spännande match borta mot HK Järnvägen. HK GP inledde bäst och hade 2-0 och 3-1 innan HK Järnvägen kom igång och vände matchen till sin fördel. I halvtid låg HK GP under med 14-16.

Andra halvlek började HK GP bäst och man tog en tremålsledning när Edvin Jobark satte 23-20 med dryga 13 minuter kvar. Slutet blev dock dramatiskt. HK Järnvägen kom tillbaka starkt och kvitterade till 24-24 med sju och en halv minut kvar. Lagen följdes sen åt målmässigt fram till 27-27. Båda lagen hade chansen att avgöra på slutet och hade varsin timeout under matchens sista 30 sekunder. HK Järnvägen fick sista chansen men målvakten Jacob Björklund räddade i sista sekunden ett friläge från HK Järnvägens Oscar Heikkinen.

En riktig krigarinsats av killarna, bra 5-1 försvar med Kasper Larsson som spets. Kasper var även den som var bäst framåt där han tog ett stort ansvar både på skott och genombrott.
Skönt att ha kontraktet klart och slippa ett nervöst kvalspel. Nu kan HK GP gå in avslappnat i de två sista seriematcherna mot Ljungsbro och Skogås på fredag kväll respektive söndag eftermiddag. Bägge matcherna går på hemmaplan. I Stiga Sports Arena på fredag och i Ellfolk på söndag. Hoppas det kommer en hel del folk och tittar då. Det är killarna värda,