HK eRPing

22

HK GP - HK eRPing 26-22 (14-9)

Målskyttar HK GP: Erik Persson 7, Kasper Larsson 6, Eric Johansson 5, Isak Älgekrans 3, Edvin Jobark 3, Samuel Bumber 1, Martin Anglenius 1.

Första halvlek börjar i ett ruskigt lågt tempo mot vad vi är vana att se. Men med ett stabilt 6-0 försvar och flera enkla räddningar av Hilden i målet så tar vi ledningen i matchen. I anfallspelet är det egentligen bara Erik P och Karre som visar vägen i målproduktionen, fyra mål vardera för dessa två i första halvlek. Annars är anfallsspelet en orgie av missade avslut och dåliga passningar. Samtidigt måste eRPings målvakt Olle Löfstedt få beröm för flera fina räddningar. När domaren blåser för halvlek leder GP med 14-9 och publiken gäspar på läktaren och vill ha kaffe.

Andra halvlek börjar i samma låga tempo, med slarv och dåliga avslut framåt och till råga på allt får vi inte till det bakåt heller. På 12 minuter gör eRPing åtta raka mål och går upp i ledning med 18-20. Vi är rejält i gungning och ingenting funkar, vi måste få stopp på fallet och det görs med en timeout. Steffe byter in Ålgars i buren och slänger upp Karre som spets i ett 5-1-försvar. Framåt spelar vi sju mot fem och då släppte handbromsen. 5-1-försvaret och Gurra i målet får tag på några bollar och plötsligt har vi gjort tre snabba på kontring. eRPing sprattlar till igen och gör ett mål men sedan avgör Karre med två raka. Matchen slutar som tidigare matcher i år, GP vinner och den här gången med 26-22.

Sammanfattning av matchen:
En trött match i dåligt tempo med mycket slarv. Men otroligt starkt av GP att komma igen, vända matchen och avsluta så bra. Matchens lirare blir Erik P med sju mål och flera fina framspelningar, framför allt i första halvlek. Även Karre var bra under matchen och visar att han är lika bra på 9m som på kanten. Vi är fortfarande obesegrade i serien och ligger tvåa efter Järnvägen, som dock har en match mer spelad. Nästa match spelas mot Norrköpings HK som ligger trea.