Målskyttar HK GP: Linus Gustavsson 6, Kasper Larsson 6, Martin Anglenius 6, Carl Gabrielsson 5, Hampus Tenö 2, Edvin Jobark 2, Albin Ahlin 1, Teodor Berg 1.

Riktigt kul med tre raka vinster. Skillnaden från föra året är att vi var blivit ett år äldre, alltså starkare och mer rutinerade. Känner på mig att det kan bli ett riktigt bra år för GP.

Känner att jag har blivit lite starkare och utvecklat mitt spel under försäsongen, vilket resulterat i att det gått helt okej hittills.

Tumba på bortaplan. Vilken matchbild väntar du dig?

När vi har mött Tumba i a-pojk har det alltid varit jämna och bra matcher, så förväntar mig en tuff och rolig match med mycket fart och hårda kamper.

Vad blir viktigast för att kunna vinna matchen mot Tumba?

Att vi fortsätter att spela snabbt spel och trycka mycket. Bakåt gäller det som vanligt att smälla på och inte släppa in enkla mål. Men tror att vår fart i anfallsspelet kommer göra att vi vinner matchen.

HK GP fortfarande obesegrade i division 2

I lördags besegrades Tumba HK på bortaplan med 29-25 efter ledning 15-11 i halvtid.

Det var annars Tumba HK som började bäst med fartfyllt anfallsspel och bra skytte. HK GP slarvade i anfallsspelet, var lite för passiva bakåt och hamnade i underläge 3-6.

Man fick dock snabbt ordning på försvarsspelet och kunde göra lätta mål framåt efter snabba omställningar. Fem raka mål på fyra minuter innebar ledning med 8-6. Framför allt var det Mattias Hildenborgs starka målvaktsspel tillsammans med Linus Gustavssons snabba fötter i anfallsspelet som bidrog till detta.

HK GP hade sen bra kontroll på skeendet och kunde gå till halvtidsledning med 15-11.

Andra halvlek började riktigt bra för HK GP som med fortsatt bra försvar och målvaktsspel kunde rycka till sig en ledning med 24-13 efter drygt elva minuter av andra halvlek. Högernian Martin Anglenius var stekhet under den här perioden och svarade bland annat för tre raka mål på mindre än två minuter. HK GP kunde därefter kontrollera matchen och man luftade hela bänken och experimenterade med olika uppställningar och spel. Tumba HK försökte med ett väldigt offensivt försvar och kom lite närmare men segern var aldrig i fara.

En stabil insats där HK GPs snabba spel tillsammans med bra målvaktsspel ledde till en säker seger.

Bra i HK GP var målvakten Mattias Hildenborg med dryga 50% räddningar, Linus Gustavsson och Martin Anglenius med 6 spelmål vardera.