Målskyttar GP: Hampus Tenö 9 (6), Filip Johansson 8,  Martin Anglenius 6, Linus Gustavsson 3, Anton Karlsson 1, Teodor Berg 1.

Målskyttar Täby: Martin SKog 7, Erik Lindau 5, Simon Hartvig 4, Robert Jurell 3, Darniel Harnebäck, Jonatan Bechor och Alex Bellander 2, Karl Lindbom 1.

Publik 95

Stefan Karlsson

Hemsidan fick ett snack med GP-tränaren Stefan Karlsson inför matchen mot Täby.

Hur ser du på inledningen av seriespelet?
 Jag hade gärna haft mer poäng och matchen mot Sollentuna gnager mig för där gör vi ett riktigt bottennapp och inte kommer upp i nivå! Annars tycker jag vi blir bättre för varje match som går och killarna växer mer och mer in i kostymen. Men det är en process med detta unga lag och vi jobbar hårt för att utvecklas.

Nästa uppgift är mot tabelltvåan Täby på hemmaplan. Vad blir viktigast för er?
Få ihop försvarsspelet och få fler räddningar än i tidigare matcher. Det så vi kan ge oss själva chansen att vinna! För fortsätter vi släppa 30+ mål i varje match kommer vi få slita för vinsterna.

Vilken matchbild skulle du vilja se mot Täby?
 Att vi får träff bakåt, minimerar tekniska felen och att fler tar ansvar och går för det i anfallsspelet.

Läget i laget?
Tyvärr har vi haft mycket skador och sjukdomar här i början av säsongen och fortfarande är de några som sitter vid sidan men de börjar ljusna på den fronten. Vi tränar idag(fredag) så får se därefter hur laget ser ut men skulle tro att truppen blir liknande den i Västerås förra helgen.

GP´s första vinst  efter spännande match.

Så kom den då till slut HK GPs första vinst i div 1 Norra. Det var en spännande match som publiken i Stiga Sports Arena skulle bjudas på under lördagseftermiddagen, där slutrestultatet skrevs till 28-26 när 60 minuter var spelade.

På besök för dagen var Täby HBK som innan dagens match var obesegrade med 4 raka segrar. Ett Täby som vi inte har jättekoll på men det finns en hel del rutinerade spelare med erfarenhet högre upp i seriesystemet. Men som tur var så visade det sig att Täby inte skulle hålla samma fina klass som förra helgens motstånd från Västerås.

GP var idag bra med från början och satte dagens första mål genom Martin Anglenius som även gjorde GPs andra mål fram till 2-2 efter 5 minuter. Täby kopplade sen ett litet grepp genom att gå ifrån och ledde med 1 till 2 bollar fram till minut 20 då GP var ifatt vid ställning 9-9. Mycket tack var Hampus Tenös 4 straffmål och fint målvaktspel från Gustav Ålgars.

Kanske att GP kunde ryckt ifrån med någon boll om man haft lite mer skärpa framåt och utnyttjat de numerära överlägen man hade, men fint målvaktspel bjöd även Täbys keeper på och stoppade GP från att gå ifrån i målprotkollet. Men och andra sidan drog GP på sig ett par 2:or i slutet på halvleken men inte heller Täby lyckades utnyttja övertaget och GP kunde genom fint försvars/målvaktsspel hålla undan och halvtidsresultatet landade på 11-11.

I andra halvlek är det GP som sätter sig i förarsätet och man är allt som oftast 1 mål före sin motståndared till matchminut 43 då bortalaget för första gången i andra halvlek går upp i ledning vid ställningen 15-16, främst anförda av duktige Erik Lindau som mitt under halvleken har en stark period med 5 mål på 11 minuter. Täby gör här ett lite miniryck och fram till en 2-målsledning till 16-18, men Linus Gustavsson gör två raka och GP är åter ifatt. Täby tar återigen ledningen 2 ggr om men GP vägrar ge sig och kvitterar 2 ggr om. Sen är det GPs tur att gå ifrån med 2 bollar fram till 22-20 men nu är det Täby som precis som GP tar sig ifatt och kvitterar till 22-22 vid 51 spelade minuter.

Sen kommer en viktig sekvens då Täby åker på en 2:a och Hampus sätter efterföjlande straff till 23-22 och när Täby sedan får straff så räddar Gustav och GP går ifrån till 24-22 genom mycket duktige Filip Johansson som är otroligt skicklig och visar upp ett stort register från sin V6 position. Inte omöjligt att vi kommer se Rambo göra debut i Handbollsligen innan denna säsong är slut om han fortsätter på inslagen väg.

Men Täby vägrar att ge sig och efter 55.25 sätter man 25-25, men känslan är ändå från läktaren att det är GP som är det starkare laget i just nu och har lite mer kyla än sina motståndare när lägen kommer. Martin Anglenius sätter 26-25, blir sedan utvisad och Täby får straff igen men skjuter den utanför.  Sedan tar Täbys bänk en mindre bra utvisning med 2 minuter kvar efter att ha protesterat mot en domslut.

Hampus sätter sedan matchavgörande 27-25, Täby reducerar men GP lyckas sedan hålla undan till 28-26 och första 2 poängaren är ett faktum.

Som sagt en spännande match där GP höll sig lite kyligare när det skulle avgöras. Stor matchhjälte i hemmalaget Gustav Ålgars som gör sin bästa match för säsongen och kommer upp i  17 räddningar. Bäste målskyttar i GP blev Hampous Tenö med 9 mål varav 6 på straff och Filip Johansson som nätade 8 gånger och också fick pris som GPs bäste spelare för dagen.

Nu väntar spelledigt nästa helg och sedan väntar två raka bortafighter med Enköping 9 november först ut.