Eskilstuna Guif - IFK Kristianstad 33-32 (Ht 15-15)

Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 7, Emil Andersson 7, Robin Andersson Dickfors 5, Mathias Tholin 4, Daniel Ekman 4,  Emil Hansson 4, Markus Sjöbrink 2

IFK Kristianstad: Valter Chrintz 8, Philip Henningsson 6, Mario Lipovac 5, Stig Tore Moen Nilsen 4, Viktor Hallén 4, Albin Lagergren 3,  Gunnar Stein Jonsson 2

Laguppställningar

• Biljettkassan kl 14:00-16:00, alla som köper en biljett till damkvalet får en "dubbelbiljett" som gäller även till herrmatchen. Biljettpris 125 kr (inga andra priser gäller)
  • Säsongskort herrar, alla som har säsongskort till herrmatcherna har fri entré till dammatchen. Uppvisande av säsongskort gäller i entrén
  • Säsongskort damer, alla som har säsongskort till dammatcherna får en gratisbiljett till herrmatchen. Biljetten hämtas ut i biljettkassan matchdagen mellan kl 14:00-16:00.

OBS! Biljettförsäljningen till dammatchen slutar klockan 16:00. Efter det kan man endast köpa biljett till herrmatchen.

För dammatchen gäller onumrerad sittplats långsida, endast sektion B och C.

För herrmatchen gäller numrerad sittplats enligt den biljett som erhållits, vi siktar på att fylla nedra etage först.

Ungdomar födda 1999 och senare - iklädd röd tröja – går in gratis!

Härlig seger efter förlängningsdramatik.

Efter en stenhård match lyckades Eskilstuna Guif besegra IFK Kristianstad med 33-32 efter förlängning inför 2548 åskådare i en kokande Stiga Sports Arena.

Samma trupp som senaste kvartsfinalen för Eskilstuna Guif, IFK Kristianstad saknade Freiman, Gudmundsson och Sörensen. Leo Larsson började i mål för gästerna och Adam Krantz startade i Eskilstuna Guifs målbur.

Leo Larsson inledde med en räddning men Kristianstad lyckades inte heller göra mål i sitt första anfall, Robin Andersson Dickfors gjorde hemmalagets två första mål och Kristianstad replikerade gånger 2 efter ca 2.30 spelat.

Emil gånger 2 för hemmalaget (Hansson och Andersson) gav 4-3 innan Daniel Ekman gav matchens första tvåmålsledning för Eskilstuna Guif. Värdarna ledde även med 6-4 och 7-5 innan gästerna var ikapp till 7-7, och Eskilstuna Guif lade in det gröna timeoutkortet för första gången, tid 13.02. Efter timeouten bytte hemmalaget målvakt, Herdeiro Lucau hoppade in mellan stolparna.

Fredrik Gustavsson satte en säker straff till 8-7 i anfallet efter timeouten och Kristianstad replikerade och ca 16 minuter in i halvleken ledde gästerna för första gången då Gunnar Steinn Jonsson satte 9-8 på en kontring. Ännu ett säkert straffmål av Fredrik Gustavsson följde innan Henningsson gav gästerna ledningen igen. Tredje raka hemmastraffen, tredje raka straffmålet av Fredrik Gustavsson gav ännu ett likaläge, 10-10.

Gästerna gjorde efter 10-10 två raka mål innan Emil Andersson reducerade, IFK Kristianstad ledde även 11-13 innan två raka hemmamål gav likaläge på nytt 23 minuter in i första halvlek.

Matchens första utvisning drabbade Mathias Tholin 24.54 med Kristianstad i ledning med 14-13. Inga mål åt något håll under utvisningen och med två minuter kvar av halvleken är det återigen lika efter fint mål av Emil Andersson.

Med 30 sekunder kvar av första halvleken fick Eskilstuna Guif sin fjärde straff, vilket ledde till fjärde raka straffmålet av Fredrik Gustavsson. Sista ordet innan paus fick dock Kristianstad då Mario Lipovac satte ett linjeavslut i slutsekunderna av den första halvleken vilket ledde till 15-15 i paus.

Eskilstuna Guif satte åter in Adam Krantz i mål när den andra halvleken startade. Kristianstad började med att kasta bort sitt första anfall men Leo Larsson räddade två raka Eskilstuna Guif-avslut innan Hallén gav gästerna ledningen med andra halvlekens första mål. Robin Andersson Dickfors kvitterade med sitt tredje mål för kvällen.

Adam Krantz började varva upp i hemmamålet med tre räddningar och fem minuter in i andra halvleken gjorde Mathias Tholin 17-16 för hemmalaget, gästerna svarade dock till 17-17 och fortsatt likaläge.

9.15 återtog Kristianstad ledningen, 19-18. Femte straffmålet av Fredrik Gustavsson gav på nytt lika i matchen.

Lagen följdes fram till 21-21, Kristianstad gjorde ett ledningsmål, och hemmalaget svarade med kvitteringsmål. 17.46 in i den andra halvleken ledde IFK Kristianstad med 22-21 och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen. Leo Larsson räddade den sjätte straffen efter fem raka straffmål från hemmalaget och gästerna gick upp till en tvåmålsledning med 11.30 kvar av matchen. Emil Andersson reducerade till 22-23 och med 9.42 kvar tog Kristianstad sin andra timeout i matchen. Kristianstad satte 24-22 efter timeouten.

23-24 följde men Kristianstad gjorde ett straffmål fram till 23-25 med dryga 6.30 kvar. Emil Hansson satte en straff och ett måls skillnad igen. Eskilstuna Guif lyckades norpa bollen i det efterföljande IFK-anfallet och Mathias Tholin kvitterade, 25-25 med 4.30 kvar. Krantz räddade det efterföljande anfallet men Eskilstuna Guif tog inte chansen till ledning i det efterföljande anfallet. Ännu en Krantz-räddning med 1.30 kvar på matchen och med 1.12 kvar tog Eskilstuna Guif sin tredje och sista timeout.

Fredrik Gustavsson gav hemmalaget ledningen med sitt första spelmål efter en riktigt fin upprullning med mindre än minuten kvar. 21 sekunder kvar och IFK Kristianstad tog sin tredje och sista timeout. Kristianstad plockade ut sin målvakt och kvitterade med 2 sekunder kvar och förlängning väntade.

Eskilstuna Guif började första förlängningshalvleken med boll och gjorde det första målet genom Emil Andersson. IFKs talang Valter Chrintz kvitterade i anfallet efter. Eskilstuna Guif tappade bollen i det följande anfallet och gästerna gick upp i ledning innan Emil Hansson kvitterade, 28-28 efter halva första förlängningshalvleken. Eskilstuna Guif lyckades freda målet i det efterföljande anfallet och Mathias Tholin satte 29-28 med 1 minut kvar av den första förlängningshalvleken. Mario Lipovac kvitterade till 29-29 och lika även efter första förlängningshalvleken.

IFK Kristianstad satte in Richard Kappelin i mål lagom till den andra förlängningshalvleken skulle börja. IFK Kristanstad gjorde 30-29 på en Japan och press på Eskilstuna Guif, men Robin Andersson Dickfors kände inte av den och kvitterade än en gång. Robin Andersson Dickfors kontrade snabbt och effektivt in 31-30 efter en Krantz-räddning. Krantz gjorde återigen en räddning men Eskilstuna Guif lyckads inte nyttja läget till två mål upp, istället kvitterade IFK Kristianstad. Emil Andersson satte 32-31 med två minuter kvar av andra förlängningshalvleken men IFK Kristianstad gav sig inte, 32-32. Med 40 sekunder kvar tilldömdes Eskilstuna Guif ett straffkast som Fredrik Gustavsson förvaltade säkert, 33-32. Mathias Tholin visades ut i anfallet efter men en dubbelräddning av Adam Krantz gav Eskilstuna Guif en härlig seger inför en kokande Stiga Sports Arena.

1-1 i matcher, nu väntar det ett landslagsuppehåll innan den här serien går vidare den 11 april i Skåne. En riktigt härlig kämpaseger där alla rödklädda drog sitt strå till stacken.