Bästa fotbollsspelare: givetvis jag själv

Vi slutar sexa.

I samband med matchen auktioneras Åkes tröja. Ge ditt bud här!

Höjdpumkter!

Kapten Tholin ordnade oavgjort

Eskilstuna Guif och Sävehof delade på poängen i onsdagens match i Stiga Sports Arena efter att lagkapten Mathias Tholin kontrat in 28-28 med fyra sekunder kvar av matchen.

Herdeiro Lucau fick chansen i mål igen efter en fin insats senast. Sävehof fick börja med boll och inledde målskyttet efter ett mål av Brännberger. Lagen följdes åt, med Sävehof ett mål före innan Eskilstuna Guif lyckades kvittera. Efter 10 minuter stod det 4-4, efter 11 minuter stod det 5-5 efter bland annat två mål av Simon Sonesten. Efter 5-5 gjorde Sävehof två raka mål, första gången gästerna ledde med mer än ett mål. I samma veva blev Simon Sonesten utvisad.

Vid ställningen 6-7 byttes Adam Krantz in i hemmamålet. Sävehof fortsatte att vara steget före, 16 minuter in i första halvlek var ställningen 7-9 då Sävehof drabbades av sin första utvisning i matchen. Två snabba mål av Emil Andersson och vips så var Eskilstuna Guif ikapp. Sävehof svarade dock snabbt till 10-9 innan Erik Persson stänkte in kvitteringen till 10-10. Två raka mål på straff av Fredrik Gustavsson ledde till att hemmalaget hade ledningen för första gången i matchen, vilket ledde till att gästerna tog sin första timeout i matchen. Eskilstuna Guif hade även ledningen med 14-12, men gästerna svarade för två raka mål. Vid ställningen 14-13 åkte Erik Persson på sin andra tvåminutersutvisning. Fredrik Gustavsson gjorde sitt femte raka straffmål, på nytt hemmaledning innan Sävehof kvitterade än en gång och fastställde halvtidssiffrorna till 15-15, vilket speglade den första halvleken väl då lagen hade olika perioder då det klickade framåt. I slutet av första halvlek linkade tremålskytten Jesper Lindgren ut för hemmalaget.En oviss andra halvlek väntade.

Andra halvlek inleddes med två fina målvaktsräddningar från bägge lagens målvakter innan Eskilstuna Guif gjorde två raka mål, det tog 6.10 innan gästerna spräckte målnollan i den andra då Jonas Larholm gjorde ett mål på straffkast. Sävehof svarade dock med två raka och på nytt var det oavgjort i matchen.

41.49 tog Eskilstuna Guif sin andra timeout i matchen, ställningen var då fortsatt lika - 19-19. Eskilstuna Guif svarade efter timeouten för två raka mål, Emil Hanssons första och Daniel Ekman formligen flög in med 21-19. Matchen var fortsatt jämn, Sävehof tog sin andra timeout 46.55 och då ledde hemmalaget med 22-21. William Bogojevic kvitterade tämligen omgående efter att spelet satt igång igen. Björgvinsson som inte haft någon större lycka i bortamålet i första halvlek hade kommit igång bättre efter paus, och Sävehof tog ledningen efter Jonas Larholms andra mål på straff. Lagen fortsatte att följas åt i målprotokollet, det är dock Sävehof som är det laget som var i ledning med ett mål innan Eskilstuna Guif lyckades kvittera. Vid ställningen 24-25 tar Eskilstuna Guif timeout, i samma veva blev Daniel Ekman utvisad. Lagen fortsatte dock att följas åt i målprotokollet, fortsatt med Sävehof i ledningen varpå Eskilstuna Guif replikerade. Med 2.30 kvar stod det 27-27. Slutet blev riktigt dramatiskt. 2.10 tog Sävehof sin och matchens sista timeout. Efter timeouten satte Oscar Sunnefeldth 28-27 för gästerna. I det efterföljande anfallet blåstes Eskilstuna Guif av för en offensiv foul, nu återstod det bara 49 sekunder av matchen och Sävehof hade chansen att avgöra. Sävehof bollade runt länge, väl länge enligt domarna och de blev avblåsta för passivt spel med sju sekunder av matchen. Simon Sonesten, en av dagens bättre i hemmalaget uppfattade situationen snabbt vilket även Mathias Tholin gjorde. På en snabb pass friställde Sonesten Tholin som på en kontring kommer fri med Sävehof-målvakten och behärskat satte 28-28 med blott fyra sekunder kvar av matchen!

Sammantaget en jämn match där kryss speglade händelserna väl. Nästa omgång väntar IFK Skövde på bortagolv för Eskilstuna Guifs herrar.