I samband med matchen auktionerar vi ut Emil Hanssons röda tröja.

Längd 181 cm
Vikt 84 kg
Familj: Pappa, mamma, 4 syskon, flickvän och en hund.
Position i laget: höger 6
Tröjnummer: 30. Spelade hockey istället för handboll tills jag var 14 år och bytte till handboll istället. Och i hockey var jag målvakt och då var självklart 30 numret eftersom Henrik Lundqvist har det. Sedan när jag skulle göra debut i IFK Kristianstad så hade matrialaren Ingvar Edvarsson av en slump valt nummer 30 till mig så om jag får välja kommer jag alltid att välja nummer 30.
Yrke/sysselsättning vid sidan av handbollen: Jobbar på en skola som heter British Junior.

Sju favoriter:
Maträtt: Hamburgare
Dryck: Fanta
Musikgrupp/artist: Håkan Hellström

Favoritlag utöver Eskilstuna Guif: AIK
Idrottsförebild: Henrik Lundqvist
Resmål: Drömresmål är Maldiverna och USA.
Hemsida på internet: Har inget speciell.

För en som inte känner dig, hur skulle du beskriva dig själv som person? Lugn, trygg, omtänksam, rolig.

Vad är det bästa med Eskilstuna som stad?
Att den är relativt lik min hemstad Kristianstad i mycket, fast har lite mer och bättre av de mesta. Närheten till Stockholm är också trevligt.

Vad är det bästa med handboll som sport?

Att det händer mycket.

Bästa egenskap som handbollsspelare?
Göra mål.

Egenskap att förbättra som handbollsspelare?

Försvarsspelet

Vem är enligt dig Eskilstuna Guifs
Toker: Emil Andersson
Kloker: Jesper Lindgren
Glader: Adam Krantz
Trötter: Gurra (första året jag kom hit så försov han sig så vi fick hämta honom hemma med bussen.)
Svärmorsdröm: Mathias Tholin
Bästa fotbollsspelare: Pajen (Eric Johansson, intervjuarens tilägg)

Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad? Sexa

Det går fortsatt trögt för Eskilstuna Guifs herrar i handbollsligan. Redbergslid vann på lördagskvällen med klara 32-23.

Adam Krantz fick förnyat förtroende från start. Eskilstuna Guif fick en tung start och Redbergslid gick upp till 4-0 innan Fredrik Gustavsson spräckte målnollan på straff med 4.10 spelat av matchen. Redbergslid fortsatte att ösa på framåt och efter 6.53 stod det 6-1 till gästerna. Efter det målet tog hemmalaget sin första timeout i matchen.

Efter timeouten gjorde Emil Andersson 2-6 och Krantz en fin räddning. 7.44 drabbades Redbergslid av matchens första utvisning och Eskilstuna Guif fick med sig en straff som dock Tobias Thulin räddade. En ny räddning av Krantz i hemmamålet och Daniel Ekman reducerade ytterligare innan Redbergslid blev fulltaliga.

12.44 hade Eskilstuna Guif närmat sig i målprotokollet - 5-7, då Emil Andersson drabbades av hemmalagets första utvisning. Redbergslid började med en mål från linjen till 5-8, Emil Hansson reducerade innan August Wiger dunkade in 6-9.

14.48 drabbades Redbergslid av sin andra utvisning. Emil Andersson inledde övertagsspelet med att göra 7-9, när utvisningen var slut stod det 8-10 efter ännu ett mål av Emil Andersson.

Redbergslid fortsatte vara i ledning, med 20 minuter spelat av den första halvleken stod det 11-8 till gästerna.

21.27 drabbades Eskilstuna Guif av en dubbeltvåa på lagkapten Mathias Tholin. Redbergslid drog på sig en tvåa i det efterföljande anfallet och Daniel Ekman reducerade till 9-11 efter att hemmalaget tidigare i anfallet bränt sin andra straff i matchen, Redbergslid satte en straff till 9-12 och vid den ställningen tog de sin första timeout i matchen med 24.13 spelat.

27.08 åkte Rickard Åkerman ut för hemmalaget, ställningen var då 10-12. Övertagsspelet inleddes än en gång med ett linjemål av Oskar Ysander. Redbergslid drabbades själva av en utvisning, 11-13 på straff innan Ysander gjorde mål igen. Mathias Tholins första mål i matchen innebar första halvleks sista mål, 12-14. Tobias Thulin i gästernas mål var matchens bästa spelare så här långt, i hemmalaget hade Emil Andersson gjort fem mål.

Redbergslid inledde andra halvlek med att göra mål. Två minuter in ledde gästerna med 17-13, en ledning som växte till 19-13 efter 5.11 och Eskilstuna Guif tog timeout för andra gången i matchen. 6.41 åkte Niclas Fingren på ett direkt rött, Redbergslid hade redan en utvisning och i 1.53 fick Eskilstuna Guif chansen 6 mot 4. Övertagsspelet inleddes med 15-19 på straffretur men August Wiger satte 15-20 och gästerna lyckades spela 1-1 med två man mindre på planen.

10.57 vid ställningen 16-21 drog Eskilstuna Guif ännu på sig en utvisning, en för protest från bänken och en för Ahlin. 11.22 tog Eskilstuna Guif sin sista timeout med 6 mål upp för Redbergslid.

Herdeiro Lucau byttes in men första avslutet kunde han inte stoppa, 16-23. Däremot räddade han snyggt det andra men hemmalaget hade förtvivlat svårt att få in bollen. Åtta mål upp med halva andra kvar. Två raka hemmamål och en Redbergslid-utvisning följde, Ysanders tredje "tvåa" med 13 minuter kvar av matchen. Tobias Johansson drygade ut till 18-25.

Redbergslid fortsatte ha kontroll på händelserna, 27-20 till gästerna med 7.40 kvar på matchen. Med tre minuter kvar var det fortsatt sju mål som skiljde mellan lagen, 22-29. Till slut vann gästerna med 32-23.

Det låter klyschigt men det är bara att ta nya tag för Eskilstuna Guifs herrlag. Härnäst väntar Önnered, även den spelas på hemmaplan. Då är det dubbelevent, damerna först mot Eslöv och därefter herrarnas match.