Marcus Pedersen
Emil Hansson
Simon Sonesten

IFK Skövde vann klart i annandagsmatchen.

Efter en hyggligt jämn start drog IFK Skövde ifrån när ställningen var 6-6 i första halvlek och vann till slut med klara 36-25 (15-8) i Arena Skövde inför 1412 åskådare.

Matchen började som sagt jämnt, och efter fem minuter ledde gästerna Eskilstuna Guif för första (och enda gången skulle det senare visa sig) när Daniel Ekman tryckte in 2-3.

IFK Skövde gjorde därefter fyra raka mål och gick upp till en 6-3-ledning, anförda av snabba kontringar och mål av Alfred Ehn, precis som senast i Skjulstahallen. Eskilstuna Guif svarade dock och gick upp till 6-6, samtliga mål från linjeposition, två av målen från Markus Sjöbrink och ett mål av kapten Mathias Tholin, 11.46 lyste på matchklockan när Sjöbrink hittade nätet. Därefter drabbas Eskilstuna Guif av måltorka. Skövde gör sex raka mål fram till 12-6 innan Emil Hansson gör 12-7 på straff, då hade gästerna blivit nollade i dryga 14 minuter. Skövde fortsatte trumma på, även om Daniel Ekman gjorde Eskilstuna Guifs åttonde tämligen nära inpå det sjunde så gjorde Skövde 15 stycken i första. En synnerligen tuff första halvlek för Eskilstuna Guif. Krantz var helt okej i målet men nollas man i 14 minuter har man lite att jobba på offensivt. Veteranen Kristian Svensson hade stora triumfer i hemmalaget och gjorde fem mål innan paus.

7 måls underläge i paus, intressant att se hur upptakten på andra skulle se ut. Skulle Eskilstuna Guif resa sig? Robin Andersson Dickfors gjorde ett tidigt 15-9-mål, men Skövde svarade för en snabb replik och de inledande två minutrarna slutade 2-2, ingen närkontakt än så länge. Fem minuter in i halvleken skiljde det 6 mål, 17-11 till hemmalaget.

10 minuter in i andra var ställningen 21-13 och Eskilstuna Guif testade greppet med att ta ut målvakten och spela 7 mot 6 framåt. Idag gav det dock inte önskat resultat och IFK Skövde hade bra koll på händelserna på planen, 27-17 med tio kvar. Vid 28-17 tog Eskilstuna Guif sin sista timeout, Fredrik Gustavsson bjöd oss på två snygga mål till 28-19, men sista tio minutrarna utöver detta blir mest att lagen byter mål med varandra innan Skövdes inhoppande målvakt Eric Alvérus spikade slutsiffrorna 36-25, för övrigt andra Skövde-målvakten att göra mål under kvällens match.

36-25 går inte att snacka bort, nya tag på torsdag mot Aranäs i Skjulstahallen - sista matchen innan EM-uppehållet. Kom och stötta då! Bäst hos gästerna idag var Fredrik Gustavsson och Marcus Ekman.