Målskyttar, Eskilstuna Guif: Pavle Karacic 8, Eric Johansson 6, Kasper Larsson 5, Vasilje Kaludjerovic 3, Marcus Ekman 2 samt Rickard Åkerman 2.

Målvaktsstatistik

Mattias Hildenborg 11 räddningar (30 skott)

Gustav Ålgars 4 räddningar (11 skott)

Oavgjort i genrepet
Eskilstuna Guif och Hammarby IF slutade 26-26 efter att bortalaget kvitterat i matchens sista sekund.

Mattias Hildenborg fick starta i hemmamålet. Hammarby var laget som tog ledningen innan Eskilstuna Guif kvitterade fram till 3-3, när Eric Johansson satte 4-3 hade vi hemmaledning för första gången.

Lagen fortsatte byta mål med varandra till 5-5 då Eskilstuna Guif gick upp till en tvåmålsledning. Hemmamålvakten Mattias Hildenborg var stabil i målet men Hammarby kom ikapp igen till 7-7 innan Eskilstuna Guif gick upp till 9-7 och Hammarby tog matchens första timeout efter 19.24.

Pavle Karacic satte 10-7 på straff, hans fjärde mål totalt i den första halvleken, innan Hammarby kröp närmare i målprotokollet och Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen efter 23.56.

Eskilstuna Guif gjorde en del byten efter timeouten, dock var det Pavle Karacic som gjorde de två målen strax efteråt på två säkra straffar. Hemmalaget hade 13-10, Hammarby närmade sig till 13-12 innan den nyss inbytte Vasilje Kaludjerovic satte punkt för den första halvlekens målgörande med sitt andra mål, 14-12 således efter en halvlek.

Mattias Hildenborg stabil i mål, 9 räddningar på 21 skott, Pavle Karacic målbäst med 6 mål.

Eskilstuna Guif fortsatte vara två mål upp i upptakten på andra, innan Kasper Larsson gav hemmalaget en tremålsledning fram till 18-15.

Eskilstuna Guif ledde även med 21-17 innan ”Bajen” kröp närmare till 21-20 och vid ställningen 22-21 tog Eskilstuna Guif timeout med 8.25 kvar att spela.
Gustav Ålgars avlöste Mattias Hildenborg i hemmaburen vid ställningen 21-20.

Hemmalaget gick snabbt upp till 25-21 efter timeouten, efter bland annat två mål av Eric Johansson. Efter en del tekniska fel och missade avslut kom Hammarby ikapp igen, 25-25 med 1.46 kvar och ännu en timeout från hemmalaget. Vasilje Kaludjerovic satte 26-25, varpå Gustav Ålgars gjorde en fin räddning. Eskilstuna Guif lyckades dock inte gå upp till en tvåmålsledning och Hammarby tog timeout med 39 sekunder kvar. Gustav Ålgars gjorde en räddning på nytt men Hammarby lyckades sno åt sig bollen i det efterföljande man-man spelet och kvitterade i matchens absolut sista sekund.

På fredag börjar handbollsligan med bortamatch mot Sävehof, och onsdagen den 11 september är det hemmapremiär då nykomlingen Hallby gästar Stiga Sports Arena. Vi ses då och fyller arenan!