Andreas Lang 8, Benjamin Helander 4, Axel Franzén 4, William Andersson Moberg 4, Simon Lindberg 3, Jonathan Sandberg 2, Aron Dagur Pálsson 2, Hjalmar Macfie 1, William Lundh 1

Erik Persson 4, Eric Johansson 4, Jesper Hedar 3, Rickard Åkerman 2, Mattias Windahl 2, Fredrik Gustavsson 2, Carl Gabrielsson 1,Vasilije Kaludjerovic 1, Markus Hagelin 1, Andreas Windahl 1

Matchprotokoll

Matchanalys

Spelardata

"Pajen" inför Alingsås

Handbollsligan går vidare och bortamatch väntar mot Alingsås. David Sundgren kollade läget med Eric "Pajen" Johansson inför matchen.

24 Eric Johansson 1920x1080

Eric Johansson

Tröjnummer 24

Vänsternia

Snabba fakta
Sysselsättning utanför handbollen: Har inget jobb vid sidan av så det blir en del gym o padel.
Favoritmat: Ris och ostschnitzlar
Favoritdryck: Öl & isté
Bästa hemsida Instagram
Favoritlag: Manchester United
Idrottsförebild: Mikkel Hansen
Bästa musikgrupp/artist: Ricky rich

Kommentar till förra matchen, 16-25 mot Sävehof?

En match som vi alls inte kommer upp i den nivå vi ska ligga på, helt okej bakåt men för många missar och slarv framåt.

Säsongsinledningen i stort, mött alla lag nu förutom Alingsås. Vad finns att säga så här långt?

Det har gått upp o ner hela säsongen, vi har spelat bra matcher o sen så har vi haft för många förluster än vad vi ska ha. Vi ska ha mer poäng än vad vi har tagit.

Din egen start på säsongen?

Tyckte det gick rätt dåligt i början men det har blivit bättre och bättre.

Alingsås väntar, vad har du att säga om det motståndet?

Ett bra lag med bra spelare, dem gillar att kontra väldigt mycket så det gäller att vi är noggranna framåt så dem inte kan kontra på oss.
 Vi har kollat väldigt mycket på Alingsås så att vi ska vara så väl förberedda som möjligt och även nötit vårat spel mycket.

Kvar i Eskilstuna, vad fick dig att ta det beslutet?

Känner att jag kan utvecklas i Eskilstuna Guif och med Zoran som tränare och jag tror väldigt mycket på laget.

Bästa med Eskilstuna som stad?

Det bästa tycker jag är att handbollen är en stor sport i Eskilstuna även runtomkring hallen.

Spelat i Eskilstuna Guif hela din handbollskarriär, vad är det bästa med att representera klubben?

Att det är många som vet vad Guif är och det finns många fans som är väldigt passionerade.

Ni har gjort klart med ny assisterande, hur känns det att ”Zacke” stärker upp ledarstaben?

Det tror jag blir jättebra, han har spelat på en proffsnivå i många år så han kan nog komma med många bra o viktiga saker i spelet.

Du verkar hålla Zoran väldigt högt som tränare, hur skulle du beskriva honom som ledare?

En väldigt passionerad tränare som vill allas bästa, han är väldigt detaljrik vilket är bra.

Än så länge fler poäng borta än hemma, vad beror det på tror du? Slump?

Vet faktiskt inte vad det beror på, det är små marginaler i varje match men förhoppningsvis så kan vi ta fler poäng hemma än vad vi har tagit.

Hur stor handbollsnörd tycker du att du själv är?

En liten handbollsnörd är man väl, kollar väldigt mycket handboll, både i Sverige och andra ligor utomlands.

Finns det någon anledning att du lirar i tröja nummer 24?

Nä hade 38 först men sen fick jag välja mellan några nummer så fick bli nummer 24.

Någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

Vi saknar er mycket och jag hoppas att vi får se er väldigt snart.

Du får tillfälle att snacka en timme med vem du vill, samtalsämnet måste vara handboll. Vem väljer du?

Mikkel Hansen

Finns det något du skulle vilja ändra på inom handbollen? Någon regel eller dylikt?

Nä inget särskilt jag kommer på.

Klar seger för Alingsås
Efter en tämligen jämn start gick Alingsås från 9-6 till 15-6 och vann till slut med komfortabla 29-21 i fredagens match i handbollsligan.
Inför match konstaterade vi att Mattias Zachrisson gjorde sin första match på tränarbänken, Daniel Freyr Andrésson startade i mål och Jesper Hedar var tillbaka i Eskilstuna Guif efter lånet till Lindesberg.

Matchen fick en målsnål inledning, efter 7 minuter stod det 2-1 till hemmalaget. Eskilstuna Guifs första mål gjordes av Rickard Åkerman.
8.20 stod det 3-2, efter det ryckte Alingsås till 5-2 10 minuter in i matchen. Bägge lagen spelade med långa anfall men Eskilstuna Guifs straffades hårdare.
12.58 in i matchen räddade Daniel Freyr Andrésson en straff, ställningen var då 6-4 till hemmalaget. Fredrik Gustavsson reducerade cirka tre minuter senare till 6-5, men sedan tog det roliga slut i den första halvleken med våra Eskilstuna Guif-ögon sett. Alingsås gick upp till 9-5, varpå Eskilstuna Guif tog timeout. Vi hade då spelat 20 minuter.
Eskilstuna Guif reducerade visserligen till 9-6, men därefter gick Alingsås ifrån till 15-6 och en ny timeout för gästerna efter 28 minuters spel. Eskilstuna Guif testade ett målvaktsbyte vid 12-6. Erik Persson reducerade till 15-7 men Alingsås fick sista ordet/målet och i paus stod det klara 16-7 till hemmalaget.
Jesper Hedar hittade målet i andra halvlekens första anfall, dock svarade Alingsås snabbt.
34.41 drabbades Eskilstuna Guif av matchens första utvinsing. Vi hade då 18-11 till Alingsås. Mattias Windahl bröt sig in och satte 18-12 och en tidig Alingsås-timeout efter reduceringen följde.
38.48 åkte Alingsås på sin första utvisning, då hade hemmalaget gått upp till 20-12, en utvisning som Eskilstuna Guif vann med 1-0.
Hemmalaget hade fortsatt koll och ledde med 22-14 med kvarten spelad av den andra halvleken. Ännu en match med en del slarv och en hemmamålvakt i Anton Hagvall som spelade riktigt inspirerat i målet.
49.16 tog Eskilstuna Guif sin tredje timeout, underläget var då nio mål. 24-15 till hemmalaget. Marko Roganovic tog åter plats mellan stolparna efter att Daniel Freyr Andrésson stått första delen av andra halvlek.
Med fem minuter kvar var det elva mål upp för Alingsås, Eskilstuna Guif kom upp till 27-20, till slut stannade segersiffrorna till 29-21 för Alingsås.
I och med denna match har Eskilstuna Guif spelat exakt hälften av sina matcher den här säsongen. Härnäst vänder serien om, och det är åter igen dags att möta Alingsås, denna gång i Stiga Sports Arena. Den matchen spelas på torsdag.

För tillfället finns det inget att visa här.