Eskilstuna Guif - Alingsås HK 24-31 (10-15)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Elias Hall 5, Marcus Ekman 4, Pavle Karacic 4, Kasper Larsson 3, Melker Norrman 3, Olle Österhall 2, Carl Gabrielsson 1, Linus Gustafsson 1 samt Fredrik Gustavsson 1.

210929 Guif vs AHK Stigakväll 2 1920x1080

Kasper Larsson inför matchen mot Alingsås

Kommentar till förra matchen mot Hallby, seger med tre mål!

Vi gör en väldigt bra första halvlek. Tyvärr startar vi andra lite sämre & bjuder in dem i matchen. Men jag tycker vi som lag visar bra moral, & studsar tillbaka och vinner matchen tillslut ändå.

Säsongsupptakten för laget i stort?

2 segrar på 3 matcher får man väl ändå se som godkänt

Nu väntar Alingsås, vad finns att säga om det motståndet?

Ett väldigt bra lag som har bra spelare på alla positioner. Det gäller att vara noggranna i anfallsspelet, då dem nog är bäst i ligan på att ställa om i både andra & förstafas

Vad kan vi förvänta oss av Eskilstuna Guif säsongen 2021/22?

Jag tror man kan förvänta sig ett kämpande lag som spelar för varandra. Ingen direkt stjärna i laget, så det blir viktigt att vi får ihop det som lag. Vi är många unga spelare som kommer att utvecklas under året, tillsammmans med några rutinerade rävar

Tre nya spelare i A-truppen utifrån. Elias Hall, Johan Palm och Aron Dagúr Pálsson. Finns det något att säga om de grabbarna?

3 trevliga gubbar som kommit in fint i laget, både på & utanför planen

På onsdag släpps det på restriktionerna fullt ut. Varför ska man gå på handboll på onsdag?

Nu när restriktionerna släpps så hoppas jag att så många som möjligt tar sig ner till Arenan på handboll igen & skapar en häftig atmosfär!!

Marko Roganovic inför matchen

Motståndarna

Alingsås Handbollsklubb (Alingsås HK) är en handbollsklubb i Alingsås, Klubben bildades 1973 och det dröjde 25 år innan man tog sig upp till Elitserien för första gången. Första året tog man sig ända till semifinal. Året därefter spelade man också i en av Europacuperna, EHF-cupen, men besegrades av SC Pick Szeged från Ungern i den första omgången. Sedan dess och fram till 2000-talet pendlade laget mellan Elitserien och Division 1/Allsvenskan.

2008 tog sig Alingsås till slutspel, efter seger mot Redbergslids IK i den näst sista matchen. Detta var första gången sedan 2001 man nådde slutspel. Slutspelet tog slut på hemmaplan i den fjärde matchen i kvartsfinalerna mot H43 Lund, eftersom skåningarna vann med 25-23.

Den 9 maj 2009 tog Alingsås HK sitt första SM-guld då man besegrade IF Guif med 29-26 inför 13 927 åskådare i Globen.[1]

Klubben säkrade sitt andra SM-guld den 24 maj 2014 då man besegrade Lugi HF med 24-22 inför 10 677 åskådare i Malmö Arena.

Efter guldet 2014 har laget tagit sig till ytterligare fyra SM-finaler (2015, 2016, 2017 och 2019). De tre första stod IFK Kristianstad för motståndet och den fjärde lokalrivalen IK Sävehof. Samtliga fyra gånger slutade med SM-silver för Alingsås.

FANSENS FAVORIT

Var med och rösta fram din favoritspelare under matchen.

Röstar gör du i Eskilsutna Guif app Gameday.

Omröstningen startar vid avkast.

Ladda hem appen från App store eller Google Play.

guif soc media gameday 550x550

Matchvärd:

1473767426.706

Du vet naturligtvis att Sparbanken Rekarne stöttar Eskilstuna GUIF, men visste du att de är inblandade i många andra sammanhang i din vardag?

Banken och stiftelsen stöttar allt från festivaler och kulturarrangemang till elitidrott och näringsliv. Sedan 1996 har de satsat över 300 miljoner kronor på lokal utveckling.

Ett stort tack till bankens alla kunder. Utan er hade det inte varit möjligt!

Ett aktuellt projekt där banken är engagerad är Vaccine Forward Sörmland. Målet är att samla in 300 000 covid-19-vaccinationer– en från varje sörmlänning – till människor som lever i världens fattigaste ekonomier. Var med och stoppa spridningen av covid-19 på vaccineforward.com/sormland – För bara 85 kronor kan du ge någon en full vaccination.

Länk:

Förlust hemma mot Alingsås

Alingsås grundlade segern redan i första halvlek med ledning 15-10 och vann till slut med 31-24 i onsdagens match i handbollsligan inför 1069 personer i Stiga Sports Arena.

Marko Roganovic fick chansen från start i hemmamålet, i övrigt samma lag som senast.

Elias Hall gav Eskilstuna Guif ledningen, Alingsås kvitterade dock snabbt.

Marko Roganovic gjorde två snygga räddningar i upptakten av matchen, och lagen följdes åt till 3-3 efter 5.20 spelat.

Alingsås gick upp till 5-3, men Elias Halls tredje mål gav 4-5 innan Alingsås gick upp till 8-4 efter en kvarts spel.

Bortaledningen var fortfarande fyra mål - 9-5 - när Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen. Vi hade då spelat 16.54. Bägge lagens målvakter utmärkte sig.

20 minuter in i matchen var det 11-7 till Alingsås, en ledning som växte till 13-7 och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout efter 25.38 spelat.

När det var paus så ledde Alingsås med 15-10, mycket på grund av tungt skytte från Eskilstunasonen Daniel Blomgren och danske Mathias Pedersen och något tekniskt fel för mycket från hemmalaget.

Precis som i första halvlek gjorde Elias Hall det första målet i andra halvleken, och Alingsås svarade målmässigt även snabbt den här gången.

4.30 in i andra stod det 13-18, en ledning som växte till sju mål - 16-23 med 42 minuter spelat. Sju mål var även skillnaden när Eskilstuna Guif tog sin sista timeout i matchen. 25-18 ledde västgötarna med då.

Det ville sig inte riktigt för Eskilstuna Guif. 23-28 var det närmaste man kom i målprotokollet, till slut blev det 31-24 till Alingsås.