IFK Kristianstad: Jerry Tollbring 6, Tim Sörensen 5, Stig Tore Moen Nielsen 5, Arnar Freyr Arnarsson 4, Inge Aas Eriksen 4, Mario Lipovac 3, Philip Henningsson 3, Johannes Larsson 3, Richard Hanisch 2, Leo Larsson 1, Olafur Gudmundsson 1, Viktor Hallén 1, Gunnar Stein Jonsson 1

Eskilstuna Guif: Simon Sonesten 5, Emil Andersson 3, Emil Hansson 3, Markus Sjöbrink 1, Marcus Ekman 1, Robin Andersson 1, Fredrik Gustavsson 1, Mathias Tholin 1, Marcus Pedersen 1

Spelaranalys

Den svåraste av alla segrar
är segern över sig själv.

Eskilstuna Guif chanslöst mot ramstarkt Kristianstad

IFK Kristianstad gav aldrig Eskilstuna Guif skuggan av en chans i kvartsfinal 3. Matchen slutade till sist 39-17 och säsongen 2016/17 är därmed över för herrlaget.

Adam Krantz inledde i gästernas mål och matchen var mållös till 2.50 då hemmalaget gjorde 1-0. Eskilstuna Guif spelade okej bakåt men hade förtvivlat svårt mot ett mycket väl fungerande försvarsspel från IFK Kristianstad.

9.49 kom gästernas första timeout, ställningen var då 3-0. Det dröjde till elfte matchminuten innan gästerna fick sitt första mål då Mathias Tholin reducerade till 4-1.

Tretton minuter in gjorde Eskilstuna Guif ett målvaktsbyte, Lucau ersatte Krantz. Ställningen var då 6-2. "Loke" inledde inspirerat med en riktigt fin dubbelräddning, men framåt var det fortsatt förtvivlat svårt att göra mål bakom Leo Larsson, som fick riktigt bra hjälp samtidigt som han också gjorde en hel del bra räddningar.

18 minuter in i halvleken tog Eskilstuna Guif sin andra timeout, ställningen var då 8-2 till hemmalaget. Schackdraget från bortabänken var att spela sju man i anfall och dubbelpunkt bakåt, men Kristianstad fortsatte att mala på och ledde med 18-6 i paus efter en halvlek då IFK Kristianstad verkligen visade mästarklass.

I andra halvlek fick Richard Larsson chansen mellan stolparna hos gästerna. Skulle Kristianstad slå av på takten? På den frågan blev svaret ett rungande nej.

Tio minuter in i halvleken ledde IFK med 28-8 och matchen var naturligtvis avgjord. IFK defilerade och kunde till slut vinna med 39-17 efter en ruggigt imponerande insats.

Eskilstuna Guif får ta nya tag nästa säsong, framtiden ser betydligt ljusare ut för Eskilstuna Guif inför nästa säsong än vad det gjorde vid motsvarande tidpunkt ifjol. E att ha sett dagens match har undertecknad svårt att se något lag besegra IFK Kristianstad denna säsong.