Alingsås HK - Eskilstuna Guif 31-27  (Ht 14-12)

Alingsås HK: Andreas Flodman 6, Andreas Berg 6, William Andersson Moberg 5, Felix Claar 3, Magnus Persson 3, Oscar Bergendahl 3, Niclas Barud 2, Daniel Tellander 1, Samuel Lindberg 1, Tobias Sandberg 1

Eskilstuna Guif: Emil Hansson 7, Emil Andersson 5, Robin Andersson Dickfors 4, Mathias Tholin 3, Jesper Lindgren 3, Marcus Ekman 2, Eric Johansson 2, Markus Sjöbrink 1

Statistik

Matchanalys

Spelaranalys

Jesper Lindgren vs Johan Nilsson

Hemsidan kollade läget med Alingsås lagkapten Johan Nilsson och Jesper Lindgren inför matchen i Alingsås på söndag.
Hur känns formen i ditt lag?
JL: Formen känns kanonbra för oss, både på matcher och träningar, det känns riktigt, riktigt bra för stunden för oss.
JN: Helt okej, vi har många nya spelare, många nya karaktärer. Det känns stabilt. Inga jättematcher hittills men ändå stabilt, det kändes som en lite onödig torsk senast, men det får ta sin tid då vi har en del nytt i laget,.
Hur känns din egen form?
JL: Den känns ändå okej, jag känner mig inte helt 100% i form men det kunde varit betydligt värre.
JN: Helt okej, bra bakåt, helt okej framåt. Skulle kunna göra lite mer mål och bidra lite mer på det sättet. Jag har en lite ny roll som lagkapten, vilket innebär lite nya uppgifter före och under match.
Tankar om er motståndare i söndagens match?
JL: Jag tror det passar oss ganska bra att möta Alingsås i dagsläget, vi vet vad som väntar oss och har bra koll på motståndet.
JN: Tuff match, vi har mött varandra många matcher de senaste säsongerna. Lite utav av en "derbymatch”, då vi haft många tuffa duster mot varandra. Det är ett väldigt samspelt lag som har väldigt bra fighting spirit, något jag verkligen gillar.
Du får välja fritt, vilken spelare i motståndarlaget skulle du gärna haft i ditt lag?
JL: F-n vad svårt, det finns många bra spelare i Alingsås. För stunden har vi inget behov av någon spelare i deras lag..
JN: Jättesvår fråga, Daniel Ekman har bra tempoväxlingar och är en smart mittnia, det skulle vara han i sånt fall.
Vem/vilka ska publiken ha ett extra öga på i ditt lag?
JL: Jag väljer Markus Sjöbrink.
JN: Tobias Sandberg varit bra både framåt och bakåt, och är förmodligen våran formstarkaste spelare för tillfället. Så han får det bli.
Vad fäller avgörandet i söndagens match och vad slutar den?
JL: Vi vinner med 26-24, vi håller nere deras kontringar pga vi står bra bakåt och stänger mitten i försvaret.
JN: Som vanligt, en klyscha, stå bra bakåt och få till anfallsspelet. Nåt lag vinner med 2-3 bollar. Skulle väl gissa att vi vinner med 28-26.

Stopp för segertåget efter rafflande match i Alingsås

Efter fyra raka vinster för Eskilstuna Guif lyckades Alingsås HK stoppa segertåget då de vann en dramatisk match med 31-27 inför 1590 åskådare.

Adam Krantz startade I gästernas mål, och inledde med en räddning. Värdarna gick dock upp till en 2-0-ledning efter två mål av Andreas Berg, innan Eskilstuna Guif och Emil Hansson svarade för tre raka mål.

Bägge målvakterna visade sig från sina bästa sidor, efter 13 minuter stod det 4-4. Lagen fortsatte att följas åt, efter cirka 20 minuter på klockan hade vi 8-8, då Alingsås ryckte åt sig en tvåmålsledning 10-8, en tvåmålsledning som skulle stå sig in till pausvilan då Robin Andersson Dickfors satte 14-12 precis innan paus.

En synnerligen jämn första halvlek där målvakterna Frisk och Krantz var de stora förgrundsfigurerna. Noterbart i övrigt är att Marcus Ekman linkade av skadad i slutskedet.

Alingsås inledde målskyttet i andra, sedan svarade Eskilstuna Guif för tre raka mål och var uppe i likaläge igen, 15-15. Alingsås svarade med två mål, men Eskilstuna Guif gav sig inte och gick upp till 17-17 och Alingsås tog sin första timeout i matchen efter blott 4.30 spelade av andra halvlek.

Efter timeouten fick Guif till det riktigt bra ett tag, med både bra utdelning framåt och Krantz fortsatte att spela inspirerat i målet. Tre raka bortamål och ledning för Eskilstuna Guif med 20-17, Alingsås svarade med två, Eric Johansson kommer för första gången in i handbollsligan och fick även sätta sitt första mål - säkerligen kommer det komma fler mål från honom - när han satte Eskilstuna Guifs tjugoförsta mål i matchen. Alingsås jobbade sig ikapp till 21-21 och gästerna tog sin andra timeout i matchen efter 43.33 på matchklockan.

Eskilstuna Guif fortsatte spela bra framåt och hade även ledningen med 23-25, innan Alingsås kommer ikapp än en gång, 25-25 efter två mål av Andreas Flodman. Felix Claar gav även värdarna ledningen med 26-25 innan Robin Andersson Dickfors satte 26-26, Persson gav ånyo Alingsås ledningen innan Hansson satte 27-27.

Alingsås satte viktiga 28-27, därefter gjorde Frisk en sjukt viktig räddning och Alingsås fick in 29-27 med cirka 1.50 kvar, Eskilstuna Guif tog timeout men fick inte till något mer mål i matchen, Alingsås kunde dryga ut segermarginalen ytterligare till 31-27.

Sammantaget en väldigt jämn match där Alingsås till sist gick segrande ur striden. Adam Krantz klart bäst hos gästerna, i Alingsås visade Frisk även han bra målvaktsspel långa stunder. Nästa herrmatch är redan nu på onsdag då LUGI kommer till Sméstan och Stiga Sports Arena. Vi ses där!