Ricoh HK - Eskilstuna Guif 22-25 (Ht 11-11)

Ricoh: Jesper Linéll 5, Ola Pewik 4, Troels Vejby Jörgensen 4, Jörgen Landgraff Vegsund 3, Tobias Rosengren 2, Kevin Eggan Johansson 1, Andreas Lang 1, Henrik Olsson 1, Andreas Windahl 1

Eskilstuna Guif: Fredrik Gustafsson 8, Emil Andersson 4, Daniel Ekman 3, Mathias Tholin 3, Jesper Lindgren 3,  Emil Hansson 3,  Markus Sjöbrink 1

Matchanalys

Spelaranalys

Vi tog ett snack med Janne Ekman som är precis hemkommen från VM i Tyskland där de svenska damerna tog en fin fjärdeplats.

Välkommen hem från VM och grattis till fjärdeplatsen! Vad har du lärt dig under VM?

-Tack, det har varit en väldigt intensiv men härlig period under VM-samlingen. Det jag tar med mig först och främst är att landslaget är på rätt väg när det gäller spel och prestation jämfört med de övriga länderna i världstoppen. Sedan lär man sig alltid massor som ledare när man är iväg med spelarna och de övriga ledarna i landslaget.

Hur tätt har du hunnit följa Eskilstuna Guif?

-Jag har givetvis följt grabbarnas matcher här på hemmaplan. Det har sett väldigt stabilt och bra ut under den perioden. Liten missberäkning i Redbergslidsmatchen dock. Jag och Älgen har pratats vid regelbundet.

Ricoh har vänt rejält under säsongen, tankar om det?

-Framgång föder framgång. Det har ju blivit skillnad i resultat och spel efter en trevande säsongsinledning. Ricoh har ju en hel del spelare som varit med ett tag i elithandbollen och besitter framförallt en bra startsjua som växlat upp rejält på slutet.

Förväntad matchbild?

-Tror som vanligt att matchen kommer att bli viktig för oss i vårt försvars- och målvaktsspel. Det blir säkert en jämn tillställning där jag hoppas att vi drar det längsta strået.

Janne Ekman

Höjdpunkter

Seger i rysare i Solna

Efter en riktig pers lyckades Eskilstuna Guif besegra Ricoh i Solnahallen med 25-22(11-11).

Krantz startade i gästernas mål. Tre raka linjemål inledde matchen, 1-0 Jesper Linnéll och 1-1 Sjöbrink, innan Linnéll åter gav värdarna ledningen. Hemmalaget gjorde även 3-1 innan Eskilstuna Guif kvitterade till 3-3 på en säker straff av Fredrik Gustavsson när det gått ca 6.20 av matchen.

Emil Hansson gjorde sitt första mål från högerkanten och vi hade bortaledning för första gången denna afton, 3-4. Ricoh replikerade i anfallet efteråt och 4-4 med 8.40 spelat.

Adam Krantz började komma igång i målet och gästerna gjorde tre raka mål fram till 7-4-ledning innan Ricoh tog sin första timeout 13.39 in i första halvlek.

Bortalagets första utvisning kom 16.25 in i första halvlek, varpå Jesper Linnell gjorde 6-8, sitt fjärde mål i matchen, och Eskilstuna Guif tog sin första timeout i anfallet efter 17.42.

Efter 21.54 var Ricoh ikapp till 9-9. Lagen följdes åt till 11-11 efter att Eskilstuna Guif haft ledningen med ett mål, de sista 3.30 i första halvlek blev mållösa. En hel del tekniska fel från bägge lagen gjorde matchen väldigt jämn och oviss.

Daniel Ekman gav bortalaget ledningen i andra, Ricoh replikerade till 12-12.

1.52 drabbades hemmalaget av sin första utvisning i matchen. Två raka mål av Fredrik Gustavsson, sammanlagt fem mål efter tre säkra straffar i första halvlek, bidrog till att gästerna gick upp till en tvåmålsledning under utvisningen. Strax efter att Ricoh blivit fulltaliga reducerade Ricoh på straff och 6 minuter in i andra var det återigen oavgjort, dock svarade Jesper Lindgren snabbt till 14-15.

12.05 in i andra halvlek tog gästerna sin andra timeout i matchen. Ställningen var då 16-16. Eskilstuna Guif testade ett 5-1-försvar efter timeouten.

Lagen fortsatte följas åt, 17.20 var ställningen 18-18 efter ännu ett straffmål av Fredrik Gustavsson.

23 minuter in var det fortsatt spännande och målsnålt, då Jesper Lindgren kvitterade till 20-20.

23.50 fick Herderio Lucau hoppa in i gästernas mål, Ricoh hade precis gjort 21-20. Fredrik Gustavsson fortsatte dock vara säkerheten själv från sju meter och kvitterade till 21-21.

Ricoh tog sin andra timeout 24.43 in i andra halvleken, detta var en riktig rackarrysare.

25.50 gjorde Daniel Ekman 21-22, och Ricoh drabbades av en utvisning. Straffkvittering av Ricoh följde och helt lika med tre minuter kvar. Daniel Ekman svarade snabbt till 22-23. 27.54 lade Ingemar Linnéll in timeoutkortet för sista gången för Ricohs räkning. Lucau räddade avslutet som följde och med 1.15 satte Fredrik Gustavsson ännu ett straffmål och Eskilstuna Guif hade en tvåmålsledning. Herdeiro Lucau gjorde ännu en räddning innan Mathias Tholin spikade segern och slutresultatet 25-22 med 36 sekunder kvar av matchen.

Det blev väldigt spännande till slut, men till sist lyckades Eskilstuna Guif hålla kylan och vinna med tre bollar. Fredrik Gustavsson var målbäst hos gästerna, och Daniel Ekman klev fram med två viktiga mål när det hela skulle avgöras. Nästa match är på annandagen, då väntar Ricoh igen i Stiga Sports Arena.