29

Ystads IF - Eskilstuna Guif 29-28 (Ht 15-14)

Ystad IF: Lukas Sandell 10, Emil Hansson 8, Ludvig Hallbäck 4, Carl Löfström 3, Hampus Andersson 1,Jeppe Krogh Simonsen 1, Anton Hallbäck 1, Eric Forsell Schefvert 1

Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 7, Daniel Ekman 6, Robin Andersson Dickfors 5, Emil Hansson 4, Jesper Lindgren 3,   Eric Johansson 3

Utvisningar: Ystad IF: 4x2, Guif: 4x2 samt 1 rött (diskvalifikation pga 3 utvisningar)

Publik: 1498

Janne Ekman, ni har i de sex senaste matcherna plockat 11 av 12 möjliga poäng, analys?

-Vi har spelat väldigt stabilt sett till resultaten under en lång tid. Det är klart att spelet med många segrar stärker självförtroendet och vi tränare är väldigt nöjda med att det är så många av våra spelare som presterar väldigt bra på banan. Det är en stor förklaring till att det ser så bra ut. Sen finns det givetvis alltid en del småsaker att finslipa på men det finns det ju å andra sidan alltid.

På fredagkvällen står Ystads IF på menyn, ni har bra facit mot dem, nästan tre år sedan senaste förlusten nere i Ystad, hur påverkar sånt när det vankas ny match?

-Tror varken vi tränare eller spelarna brukar fundera så jättemycket på statistik när det gäller våra olika motståndare. Det gäller att prestera bra här och nu. Vi vet att Ystad är ett bra lag med många duktiga unga spelare, där laguppställningen påminner en hel del om vårt lag, sett till åldersstruktur.

Läget i laget?

-Vi har väl haft en del småskavanker men det är ju så i de flesta lagen i denna period av säsongen. Jag räknar med fullt lag i matchen mot Ystad förutom Marcus Ekman och Jesper Hedar som är långtidsskadade.

Förlust nere i Ystad

Anförda av skyttarna Lukas Sandell och Emil Hansson lyckades Ystad IF besegra Eskilstuna Guif med 29-28 i en dramatisk match nere i Skåne.

Noterbart i lagen inför matchen var att Mathias Tholin saknades i Eskilstuna Guif. Målvakterna som fick äran att starta denna kväll var Måns Landgren i Ystad och Herdeiro Lucau fick chansen i gästernas mål.

Emil Hansson gav Ystads IF (ja, de har också en Emil Hansson) ledningen i matchens första anfall, Daniel Ekman kvitterade för Eskilstuna Guif två minuter in i matchen.

Ystads IF fick en bra start på matchen, mycket tack vare ett fint skytte och även några räddningar från Måns Landgren. Efter 8.11 ledde hemmalaget med 5-2 och Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen.

Timeouten hade ingen omedelbar effekt, efter 10 minuter byts Adam Krantz in i gästernas mål, ställningen var då 7-3.

Efter dryga kvarten spelad stod det 10-5 till hemmalaget, nu fick bortalaget lite häng och kontakt och satte fyra raka mål och 10-9 hastigt och lustigt, vilket ledde till Ystads IFs första timeout 19.54 in i matchen.

24.13 drabbades Markus Sjöbrink av sin andra utvisning i matchen, ställningen var då 12-11. Ystad gick från 13-12 till 15-12, innan Eskilstuna Guif på nytt närmade sig i målprotokollet fram till 15-14 och paus.

Ystads IFs skytte firade stora triumfer i första halvleken, inte ett enda kantmål från hemmalaget men ytterniorna Sandell/Hansson sköt med stor framgång från distans. Hos gästerna lite mer spridning, Fredrik Gustavsson målbäst efter fyra stensäkra straffar. En oviss andra halvlek väntade.

Ystads IF bytte målvakt efter paus, Anders Persson kom in i målet. Eric Johansson inledde målskyttet,kvitterat.

Hemmalaget fortsatte vara ett litet steg före, ställningen var 21-18 när Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen 8.32 in i andra halvlek. Eskilstuna Guif bytte målvakt än en gång, Herdeiro Lucau kom tillbaka i gästernas mål. Efter timeouten gjorde Eskilstuna Guif två raka mål innan Ystad gjorde 22-20.

Med ca 14.30 kvar på matchen kvitterade Eskilstuna Guif till 22-22, Ystad fortsatte att leda med ett innan Eskilstuna Guif kvitterade. 49.06 tog gästerna för första gången ledningen i matchen genom Daniel Ekman, den ledningen kvitterade dock hemmalaget snabbt.

Ystads IF bytte också målvakt igen, Måns Landgren kom åter in i målet och inledde med två bra räddningar, bland annat en straffräddning.

53.18 tog Ystads IF sin andra timeout i matchen, ställningen var då 26-26. Laget lyckades dock inte att göra mål i anfallet direkt efter timeouten, Eskilstuna Guif misslyckades också med det. Ystad gjorde 27-26, Emil Hansson kvitterade till 27-27, Lukas Sandell satte sitt tionde mål för hemmalaget, Fredrik Gustavsson svarade dock med ett bra kantavslut och 28-28 med två minuter kvar. 57 sekunder återstod när Ystad satte 29-28. En av andra halvlekens bättre spelare Eric Johansson kom igenom men Måns Landgren snuvade honom och Eskilstuna Guif på kvittering. Ystad hade chansen att sätta spiken i kistan men misslyckades med det, Eskilstuna Guif fick 7 sekunder på sig att kvittera men lyckades inte med det och segertåget tog stopp denna fredagskväll i Ystad.

Segertåget tog alltså ett tillfälligt (?) stopp nere i Ystad för Eskilstuna Guif. Idag var det riktigt kul att se Eric Johanssons andra halvlek, även Daniel Ekman stod för en bra match. Snabb möjlighet till revansch för Eskilstuna Guif som på tisdag möter Aranäs i Stiga Sports Arena.