Eskilstuna Guif - IFK Kristianstad 19-34 (Ht 8-19)

Eskilstuna Guif: Daniel Ekman 3, Eric Johansson 3, Mathias Tholin 3, Erik Persson 2, Thim Ahlin 2, Emil Hansson 2,  Emil Andersson 1,  Markus Sjöbrink 1, Robin Andersson Dickfors 1, Fredrik Gustavsson 1

IFK Kristianstad: Philip Henningsson 7, Tim Sörensen 6, Viktor Hallén 4, Helge Freiman 4, Stig Tore Moen Nilsen 3, Albin Lagergren 3, Inge Aas Eriksen 3,  Arnar Freyr Arnarsson 2, Mario Lipovac 1, Gunnar Stein Jonsson 1

Utvisningar: Guif: 4x2,  Kristianstad: 5x2

Dagens matchvärd: Vilstagruppen

Vilstagruppen

Ladda hem och skriv ut matchprogrammet.

Tungt IFK Kristianstad malde ner Eskilstuna Guif

IFK Kristianstad gjorde processen kort med Eskilstuna Guif och vann med klara 34-19 i tisdagens match i Stiga Sports Arena.

Daniel Ekman gav hemmalaget ledningen precis som senast i Skövde, första och enda gången Eskilstuna Guif hade ledningen i matchen. Helge Freiman svarade dock snabbt till 1-1. Gästerna gjorde två mål upp till 3-1-ledning, Eskilstuna Guif kom ikapp till 3-3, sedan var det aldrig riktigt jämnt i matchen.

Efter 8.30 stod det 3-6, hemmalaget tog timeout utan att få utdelning. En riktigt bra Leo Larsson, ett hårt och bra försvarsspel och ett skoningslöst anfallsspel gav bortaledning med 12-6 efter 18 minuter, 14-6 efter 20 minuter. Eskilstuna Guif bytte in Richard Larsson i mål, som började med en räddning men IFK Kristianstad fortsatte att mala på. Efter första halvlek lyste 8-19 på resultattavlan.

Tolv minuter in i andra halvlek tog IFK Kristianstad timeout, i detta skedde hade Eskilstuna Guif gjort 7-3 i halvleken. IFK lade in en växel till och ledde med nio bollar när halva andra var spelade och Kristianstad fortsatte att ösa på, när slutsignalen ljöd hade Kristianstad gått ifrån till en storseger, 34-19.

För hemmalaget väntar Alingsås härnäst, nu på fredag. Antar att grabbarna är väldigt revanschsugna då, se till att förlägga ert fredagsmys i Stiga Sports Arena och stötta grabbarna till en snabb revansch.