Målskyttar Eskilstuna Guif: Markus Sjöbrink 5, Emil Hansson 5, Eric Johansson 4, Daniel Ekman 3, Fredrik Gustavsson 3, Emil Andersson 2, Jesper Lindgren 2, Mathias Tholin 1, Erik Persson 1.

Janne Ekman, hur ser det ut i laget inför matchen?

- Samma lag som senast mot Karlskrona. Vilket innebär att Robin är borta ytterligare några dagar.

Ni är inne i ett bra stim. Formtoppat på nåt sätt eller?

- Vi brukar spela bättre och bättre from november och framåt historiskt sett. Ingen direkt formtopp men spelarna utvecklas konstant och parallellt med det så sitter även samarbeten och timing bättre.

Resultatmässigt har det varit svårt mot AHK på senare år, hur ser era chanser ut på måndag?

- Det har varit relativt jämna matcher då vi spelat mot varandra de senaste åren. Dock har Alingsås dragit det längsta strået till slut i många av matcherna. Vi går in i varje match med tankarna att vi ska kunna matcha varje motståndare. Alingsås har varit väldigt duktiga senaste åren med en hel del höga placeringar i seriens sluttabell samt finalmatcher. Så det blir en härlig utmaning.

Tabellen har blivit otäckt jämn gällande platserna 3-7. Siktet är givetvis så högt som möjligt men vad tror du är en rimlig placering när tabellen räknas ihop efter sista omgången?

- Brukar vara mindre bra på att tippa men vår målsättning inför säsongen var att komma på en sjätteplats, så det får gärna bli det.

Alingsås segrade i Estrad

Efter ännu en jämn och spännande match drog Alingsås HK det längsta strået och betvingade Eskilstuna Guif med 29-26 i måndagens match i handbollsligan.

Herdeiro Lucau fick starta i Eskilstuna Guifs mål och i Alingsås fick Gustav Skagerling chansen mellan stolparna.

Efter 3.30 hade vi 1-1 i matchen. Herdeiro Lucau började synnerligen inspirerat och gjorde tre riktigt vassa räddningar. Eskilstuna Guif tog ledningen med 2-1, Daniel Ekman målskytt. Sedan fyra raka hemmamål fram till 5-2.

12.25 var det fortsatt tre mål upp till Alingsås fördel, 6-3 och Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen.

Alingsås fortsatte att vara steget före, både på planen och i målprotokollet. 8-4 efter 15 minuter, 9-6 efter 19.19 då gästerna drabbades av sin första utvisning i matchen och Alingsås tilldömdes ett straffkast som Guifprodukten Andreas Flodman förvaltade. Även 11-6 följde för Alingsås. Gustav Skagerling gjorde en riktigt bra insats i hemmamålet så här långt i matchen.

Eskilstuna Guif kom in i matchen igen med två raka mål, 11-8 således. Alingsås gjorde 12-8, men Eskilstuna Guif hade fått igång sitt spel något bättre och gick upp till 12-10, en tvåmålsledning som hemmalaget höll halvleken ut- när paussignalen ljöd hade vi resultatet 15-13. Noterbart är att Eskilstuna Guifs tre sista mål i den första halvleken gjordes av Markus Sjöbrink som fick fina inspel att jobba med och förvaltade lägena bra.

Alingsås gjorde första målet i andra halvleken, och hade ledningen med fyra mål med 5.40 spelat av andra halvleken. Eskilstuna Guif gav sig dock inte, två raka mål och 18-16 på tavlan. Alingsås fortsatte att ha två mål upp på Eskilstuna Guif, 45.56 tog gästerna sin andra timeout, då var ställningen 22-20. Eskilstuna Guif fortsatte att vara i hasorna, men kom inte riktigt ikapp. 22-21 följdes av 23-21, som blev 23-22, 24-22 som följdes av 24-23. Hela tiden var Alingsås före i målprotokollet. Vid ställningen 26-24 hände det dock, Eskilstuna Guif gjorde två raka mål och var ikapp med mindre än fyra minuter kvar efter mål från Daniel Ekman till 26-25 och Markus Sjöbrink med kvitteringen.

Alingsås skakade dock inte, Andreas Flodman svarade för ett säkert straffmål till 27-26, Eskilstuna Guif misslyckades med kvittering i anfallet efter och Daniel Tellander var stensäker i läget fram till 28-26 och sista bortatimeouten kom med 1.09 kvar. Dock räddade Alingsås inhoppande målvakt Richard Frisk läget direkt efter timeouten och ännu ett mål av Daniel Tellander spikade matchens slutresultat till 29-26.

Sammantaget blev det ännu en jämn och spännande match, men denna gång var Alingsås något tyngre, främst skyttet från Claar och Liaba vägde tungt idag. Hos bortalaget vill jag lyfta fram Sjöbrink som fick inspel som han förvaltade väl, och än en gång Eric Johansson som gjorde en mycket bra andra halvlek. Nästa match för Eskilstuna Guif är nu på lördag kväll då IFK Skövde HK kommer till Stiga Sports Arena- säsongens sista hemmamatch i grundserien för herrarna.