IFK Skövde

26

Målskyttar Eskilstuna Guif: Emil Hansson 6, Markus Sjöbrink 5, Jesper Lindgren 5, Eric Johansson 4, Emil Andersson 3, Robin Andersson Dickfors 3, Fredrik Gustavsson 2, Mathias Tholin 1.

MATCHPROGRAM med laguppställningar.

IFK Skövde HK placerar sig på en 10:e plats i tabellen och är därmed klara för spel i Handbollsligan nästa säsong. De står just nu på 22 poäng och efter de två seriematcherna som återstår, har de spelat färdigt för säsongen. Skövde kan inte plocka tillräckligt med poäng för att knipa en plats i slutspelet, och Ricoh på 11:e placeringen (kvalplats) kan heller inte klättra om dem.

Eskilstuna Guif har å andra sidan fortfarande mer än äran att spela för. Som sjua i tabellen finns fortfarande möjligheten att ta sig in i topp 4 (3 poäng upp) och undvika bland annat suveräna Kristianstad, som vi ställdes mot i kvartsfinalen i fjol.

Förutsättningarna är enkla: Eskilstuna Guif måste vinna matchen för att ha chans på topp-placeringarna i tabellen och en eventuellt "enklare" motståndare i kvartfinalen. Efter en tung förlust i Alingsås med 29-26 gäller det att ladda om och med Eskilstunaborna i ryggen hoppas vi på en ny 2-poängare och att resten av omgångens matcher går i Guifs fördel.

Ta med er lördagsfeelingen så ses vi i Stiga Sports på lördag kväll!

Matchvärd Sundvalls plåtslageri

Hemmarevansch på IFK SKövde

Efter en match där Eskilstuna Guif haft kontroll från start till mål lyckades man besegra IFK Skövde HK med 29-26 (17-13) inför 1769 åskådare.

Robin Andersson Dickfors tillbaka i hemmalaget efter ett par matchers frånvaro. Daniel Ekman saknades däremot. Adam Krantz
fick chansen i hemmamålet, Marcus Holmén startade för gästerna.

Mathias Tholin inledde målskyttet efter två missade kantlägen, varpå Christian Hedberg replikerade. Efter det hade
hemmalaget en ursinnig forcering och gick upp till 5-1 innan fem minuter, noterbart att det var fem olika målskyttar för
hemmalaget.

7-2-målet av Robin Andersson Dickfors var en riktig delikatess, efter den kände sig Skövde manade att ta en timeout, då
hade vi spelat 7.33 av den första halvleken. Efter timeouten bytte Skövde målvakt.

Hemmalaget fortsatte vara riktigt heta efter bland annat fint skytte av Jesper Lindgren, efter 11 minuter stod det 11-4, 16
minuter 12-7, 20 minuter 14-9. Skövde hade dock inte riktigt gett upp slaget. Fint målvaktsspel av Michael Andersson i
bortaburen och några kontringar gav gästerna visst hopp inför andra halvlek. IFK Skövde gjorde tre raka mål vid ställningen
15-9 och 15-12 och viss kontakt för gästerna från Västergötland. Emil Hansson satte 16-12, och fyramålsledningen stod sig
halvleken ut, Skövde reducerade än en gång, men Jesper Lindgren fick sista ordet och målet i första halvlek när han krutade
in sitt fjärde och Eskilstuna Guifs sjuttonde mål i den första halvleken.

Skövde fick en bra start på andra halvlek då de gjorde de två första målen, bägge inprickade av Alfred Ehn. Eskilstuna Guifs första mål i andra halvlek fick vänta till 3.30, det prickades in av Eric Johansson. Efter Erics mål följde några högklassiga räddningar av Adam Krantz och fyra raka hemmamål till. Skövde reducerade till 22-16 innan hemmalaget fortsatte att producera framåt och Adam Krantz och försvaret spika igen i försvaret, ställningen var 25-16. Vi hade då spelat ca tretton minuter av den andra halvleken.

En brant uppförsbacke för Skövde, men de gav inte riktigt upp. Två raka mål för gästerna, ett Eskilstuna Guif-mål, två raka bortamål igen och vips 26-20. Emil Andersson satte 27-20. Skövde replikerade dock med tre raka mål och hemmatimeout med 25.33 spelade och lite hopp igen för gästerna, vars målvakt Michael Andersson gjorde en riktigt bra match efter sitt inhopp. Efter timeouten satte Eric Johansson 28-24 och det kändes som det aldrig riktigt nervöst, även om Skövde närmade sig i målprotokollet kunde Eskilstuna Guif vinna grundseriens sista hemmamatch komfortabelt. Slutresultatet blev till sist 29-26 till hemmalaget. Adam Krantz bra i målet, främst i andra halvlek, och många utespelare var bra under olika perioder av matchen. Nästa hemmamatch är en slutspelsmatch, vi återkommer om datum och då fyller vi hallen tycker jag!