Eskilstuna Guif säljer Guifhallen

Ordförande Kjell Hasslert berättar om försäljningen av Guifhallen:

 

-Försäljningen är ett led i att sanera vår ekonomi. Vi har kraftigt bantat våra kanslikostnader och genomfört korttidspermitteringar. Vi säljer nu hallen för 6,8 Mkr. Pengarna kommer vi använda för att betala av våra lån och täcka tidigare års underskott men även det underskott vi kommer att få innevarande år. 

 

Även efter att vi genomfört försäljningen måste vi vända på varje krona och fortsätta att effektivisera verksamheten.

 

Hur länge har styrelsen jobbat med frågan?

 

-Vi inledde diskussioner med kommunen för över ett halvår sedan. Vi har förhandlat om priset med kommunen, diskuterat villkoren i övrigt och nu landat i en överenskommelse. Frågan har varit uppe på nästan varje styrelsemöte.

 

Vad betyder försäljningen för föreningen rent konkret?

 

-På kort sikt betalar vi av våra lån och hanterar årets och det historiska underskottet som finns i våra räkenskaper. Vi kommer att nyttja hallen som vanligt för vår ungdomsverksamhet enligt de regler som gäller inom kommunen.

 

Och fortfarande gäller det som vi redan konstaterat, för att kunna fortsätta med den ekonomiska saneringen behöver styrelsen ta ett större operativt ansvar för verksamheten, samarbetspartners engageras och ideella inom vår förening ta ett större ansvar. Om du vill vara med och bidra ideellt, ta kontakt med styrelsen.




Datum: 2020-04-17 07:30