Zoran inför helgens cup i Skövde!

Det är tätt på given med matcher för Eskilstuna Guifs herrar. I helgen väntar träningsturnering i Skövde. David Sundgren kollade av läget med Zoran Roganovic inför helgens  matcher.

 

Hur har sommaren varit, Zoran?
Sommaren var ganska skön, hade inte varit i Montenegro på sommaren på två år på grund av Corona så det var roligt att träffa släkten och polare som man inte träffat på länge nu! Har haft lite att göra med våra landslaget också. Först träffade Anton Claesson(fystränare, tidigare GUIF numera Skövde och Montenegros landslag) och jag alla spelare och hade lite möte och träningar i olika städer i Montenegro. Det var lite jobb, sevärdheter, sol och bad för Anton och mig en jätteroligt tillfälle att visa honom Montenegro och att träffa spelarna på deras semestertid och börja förberedelse inför EM. De kanske inte var lika glada!

Ni var på läger i Näshulta med damlaget, vad finns att säga om det lägret?
Det var en fantastisk utflykt i Näshulta helgen som var där våra sponsorer RG förvaltning hade gjort ett härligt heldags-program för 40 pers. Cykeltur med olika stationer med tävlingar, sjunga, dansa, god mat och trevligt sällskap gjorde att dagen var en succé. Tusen tack till Anders, Jens, Fredrik och Björn.
Två träningsmatcher spelade så här långt, vad finns att säga om dom?
Två förluster mot finska mästarna Cocks och även mot nykomlingen i handbollsligan - Hammarby. Stundtals spelade vi bra i båda matcherna men tappade i slutet i båda matcherna. Dels för att jag roterade och gav chansen till alla och dels för att vi har några saker som vi måste bli bättre på och behöver lite mer tid innan spelet och tajmingen sitter på alla spelare. Vi har också tappat mycket rutin från förra säsongen: Eric J, Robin AD, Hagelin, Åkerman och bröderna Windahl har ståt för många mål/assists senaste säsongen och vunnit många bollar i försvaret så det tar lite tid innan vi hittar tajmingen med de nya killarna.
Vad finns att säga om era nyförvärv så här långt?
Aron Dagur har tränat bara litegrann för han har haft problem med axeln och knät men vi hoppas att han är snart 100% och visar vad han kan. En duktig kille som har kommit in i gänget direkt. Johan Palm har visat redan innan vi åkte på semester att han kommer bli nyttig för oss både framåt och bakåt. En pådrivare, vinnarskalle som publiken kommer älska. Elias Hall, ung högernia, är träningsvillig och väldigt engagerad. Han är bra på att prata(och lyssna) med alla och med mig så jag tror att hans utveckling kommer gå snabbt och att redan första året kommer han vissa vilken kapacitet han besitter.
Läget med övriga truppen?
Som alltid på försäsongen så finns det en hel del småskador. Vi hoppas att vår förstamålvakt Daniel Freyr Andrésson är snart tillbaka efter problem med axeln. Han har inte spelat någon match nu eller tränat handboll sedan juni och vi hoppas att om tre veckor så är han tillgänglig för spel för han har varit en av de viktigaste spelarna för oss förra säsongen. Marko och Olle är iväg med landslaget och spelade inte mot Hammarby och vi alla önskar dem stort lycka till med landslaget på EM i Kroatien. Det man kan se direkt är att det är bra stämning i truppen och att alla är motiverade att fortsätta träna bra och fortsätta spela bra handboll som vi visade i slutet av förra säsongen.
Hur går tankarna inför helgens cup i Skövde?
Vi kommer sakna lite spelare i helgen men det viktigaste för mig att vi får några "nya" spelare vi kan använda oss av under säsongen och att de som har varit här senaste tiden tar ännu mer ansvar. När det gäller spelet så testar vi fortfarande några saker för vi kanske kan inte spela med samma spel som förra året för vi har lite annorlunda spelare nu.
Avslutningsvis, någon hälsning till fansen?
Kan säga att alla i laget har pratat under hela förra säsongen om Guif-fansen och publiken i Stiga, framförallt i slutspelet där vi saknade er som mest. Vi hoppas att de släpper restriktionerna och att vi kan räkna med ert stöd från läktaren. Även om ni kanske tappade känslan om hur det är att heja på oss så vill jag be er att ni som kommer in börjar heja redan från första minuten (ler brett), det kommer hjälpa oss jättemycket. Vi ser fram emot att träffa er alla igen i hallen!




Datum: 2021-08-05 18:25