Oavgjort för damerna

En tuff bortamatch väntade mot Skånela på lördagseftermiddagen. Matchen inleddes tempofyllt och Skånela gjorde första målet och kort därefter reducerade Moa Hjalmarsson till 1-1. En mållös period för GUIF med sämre försvars- och anfallspel gjorde att hemmalaget kunde dra ifrån till 7-1 innan Joline Jakobsson gjorde GUIFs andra mål efter 13 spelade minuter. Efter taktiska förändringar i anfallsspelet kommer vi ikapp och i halvtid står det 13-11 till hemmalaget. Skånela inledde målkalaset i andra halvlek innan Flavia Johansson sätter dit 14-12 i krysset. Lagen delar på målen men efter en period av aggressivt försvarsspel och bra anfallsspel från vår sida går vi upp i ledning efter 43 minuter spelade. Vi bjuder sedan in Skånela i matchen igen men lyckas tillslut återigen ta ledningen i minut 56 när Flavia Johansson sätter dit 22-23. Skånela kvitterar och vi tar timeout som ger effekt direkt när Flavia Johansson sätter dit 23-24, hennes sjunde mål för dagen. Skånela tar efter det en timeout och spelar 7-6 sista 30 sekundrarna av matchen. De kvitterar med tio sekunder kvar och matchen slutar 24-24. Flavia Johansson tilldelas pris för matchens lirare.