Starkt stöd när Hammarby besegrades

Trots underläge i paus lyckades Eskilstuna Guif kämpa till sig två poäng efter 27-25 borta mot Hammarby, vilket innebär att slutspelsdrömmen lever.

Daniel Freyr Andrésson inledde i Eskilstuna Guif-målet denna söndagskväll.

Hammarby ledde med både 2-0 och 3-1 men inledningen var väldigt jämn efter att Eskilstuna Guif utjämnat till 3-3 7.45 in i matchen.

Efter 3-3 följdes lagen åt till 10-10 innan "Bajen" gick upp till 12-10 25.42 in i halvleken. En första halvlek med en del tekniska fel åt båda håll så här långt. Tvåmålsledningen för Hammarby blev intakt halvleken ut då Martin Dolk satte 14-12 precis på 30.00.

Hammarby gjorde den andra halvlekens första mål 2.45 in, innan Eskilstuna Guif kom ikapp till 15-15 efter 8.45 mycket tack vare ett bra försvar och ett bra målvaktsspel signerat Daniel Freyr Andrésson.

Hammarby fortsatte dock vara steget före i målprotokollet, 17-15 efter 10 minuter. Johan Palm gånger två på cirka minuten spelat gav oss dock likaläge på nytt.

Det var en riktigt tajt match där det var mest kämpa som gällde, efter 20 minuter av andra var det fortsatt kryssläge, 20-20.

Vid ställningen 21-21 kom ett litet ryck från Eskilstuna Guif. Erik Persson satte 22-21, Daniel Freyr Andrésson parerade det efterföljande anfallet och Fredrik Gustavsson satte 23-21. Hammarby tog timeout men direkt efter timeouten satte Kasper Larsson 24-21 med fem minuter kvar.

Avgjort? Nä, dessvärre inte. Två raka hemmamål följde med 2.30 kvar innan ett nytt Kasper Larsson-mål innebar 25-23. När sedan Fredrik Gustavsson satte 26-23 på straff med minuten kunde man andas ut lite. Till slut blev det 27-25 och drömmen om slutspel lever.