Inför ATG Svenska Cupen

Efter tre träningsmatcher drar nu svenska cupen igång för Eskilstuna Guifs räkning.

Först ut är bortamöte med  division 1-klubben Norrköpings HK, övriga lag i gruppen är Lugi och Torslanda Elit handboll. David Sundgren kollade läget med Zoran Roganovic inför kvällens match.

Ni har spelat en del träningsmatcher, hur tycker du att det har sett ut så länge? Hur är läget i laget, någon/några som inte är tillgängliga?  

Vi har spelat tre träningsmatcher och har vunnit två och förlorat en. Vinst i första mot ett slutspelslag Hammarby med 34-27, förlust mot norskt slutspelslag Halden 35-41 och senast mot Riihimäki Cocks, finska mästarna, blev det vinst 37-32. Som ni kan se så har vi gjort 35 mål i snitt och det är ett kvitto på bra kontinuitet vi har med nästan samma trupp från förra säsongen. Killarna har verkligen knäckt koden om hur vi ska attackera.
 

Sedan är det också tydligt att i de matcherna så har vi släppt lite för många mål men vi gick på alla spelare i alla matcher och så saknar vi våra 3:or i försvar, framförallt Johan Palm, som har spelat där hela förra säsongen och som har varit borta en längre tid på grund av sjukdom. Han är tillbaka i full träning nästa vecka precis som Robin Granlund, vår nye vänster-9 som varit också borta från träning på grund av skada. 

Just nu är Melker Norrman den enda trea i försvaret som har spelat 60 minuter i alla träningsmatcher och därför har vi bara kunnat spela 5-1 och 3-2-1 försvar så här långt. 

Vad vet du om Norrköpings HK?  

Norrköpings HK är ett stabilt division 1- lag och de kommer säkert fylla hallen mot oss så de kommer vara motiverade. Plus för dem är att de börjar med 6 st shootouts så det blir viktigt att våra målvakter räddar någon kontring innan matchen börjar (skratt). Jag tror att det handlar mycket om oss imorgon och att vi är taggade från start och står bra bakåt. 

ATG Svenska Cupen i sig, hur ser du på turneringen? 

Jätterolig turnering tycker jag och bra  att man får spela tre matcher som betyder något innan handbollsligan startar. Roligt också att vi får möta lag från lägre divisionerna som genom shootout får lite hjälp och chans att vinna mot lag från Handbollsligan, precis det hände igår (onsdag) när Lindesberg vann mot svenska mästarna Ystads IF. 

Något ni har fokuserat på extra på under träningarna efter cupen i Skövde? 

Fokus har framförallt varit på försvarsspel. 

Regeländringarna som har kommit inför denna säsong, vad har du att säga om dom?  

Bra att man kommer med lite nya regler framförallt när det gäller passivt spel. Känslan är att anfallet blir kortare och spelet blir snabbare nu när man ändrat från sex passningar till fyra passningar när domaren lyfter armen.  

Hur skulle du beskriva era nyförvärv lite kort, alla har inte kunnat debutera än!

Ja, Robin Granlund har inte spelat match än men han tränar hårt och är spelklar inom kort. En ganska lång vänsternia - 208cm - som kommer från finska klubben Grankulla och finska landslaget, har jättebra spelförståelse och bra skott, något vi kommer ha stora nytta av under säsongen. 

Matija Spikic är en explosiv, reflexsnabb målvakt med mycket internationell rutin, senast från norska ligan där han representerade Kristiansand Topphåndball. Han har även spelat i Handbollsligan tidigare, 2018/19 i AIK. 

Två fina, träningsvilliga och ambitiösa killar som passar väldigt bra in i en redan starkt och ett fantastiskt gäng killar vi har här i Eskilstuna Guif. 

Avslutningsvis, någon hälsning till fansen?

Jag vet att i början av förra säsongen så var det mycket problem med corona och begränsat med publik i hallarna men nu är det inga begränsningar så vi hoppas redan från första matchen se många på läktaren som stöttar oss på vägen mot slutspel i år.

Välkomna alla! 




Datum: 2022-08-11 09:27