Satsning på ungdomsverksamheten

Guif storsatsar på utveckling av ungdomsverksamheten

På onsdagskvällen bjöd föreningen in alla ungdomsledare till en träff för att presentera den ökade satsning på ungdomsverksamheten som föreningen inlett. Det är en bred satsning för att bland annat stärka föreningskänslan och den gemensamma värdegrunden, men framför allt fokusera på den sportsliga utvecklingen av handbollen. 

- Vi känner stort behov av att göra Eskilstuna Guif mer attraktivt för ungdomar och ungdomsledare om vi ska nå våra mål med två seniorlag i högsta serien. Därför sätter vi större fokus på sportslig utveckling inom ungdomsverksamheten, säger Björn Frössevi som är ungdomsansvarig i styrelsen.

En del i satsningen är att stärka kompetensen i organisationen. Eric Lundquist har sedan 1 september rollen som sportchef för ungdomsverksamheten. Eric kommer att kombinera rollen som damjuniortränare och assisterande damlagstränare med rollen som Sportchef ungdom.
 
Uppdraget som Sportchef ungdom handlar framför allt om att utbilda och utveckla ungdomsledare i handboll från bollskola till A-ungdom genom ledarträffar, att leda tematräningar för föreningens ungdomsspelare samt att vara på plats på träningar hos ungdomslagen. 

Eskilstuna Guifs mål för barn- och ungdomsverksamheten:

  • Barn och unga i Eskilstuna Guif upplever att det är roligt och utvecklande att spela handboll.
  • Barn- och ungdomsverksamheten i Eskilstuna Guif följer en gemensam spelfilosofi
  • Eskilstuna Guif rekryterar brett genom närvaro i alla stadsdelar.

    .

     
      Datum: 2022-09-23 09:00