Ny damsatsning ska ge framtidens elitspelare från egna led

Eskilstuna Guif har som målsättning att damlaget på sikt ska spela i högsta ligan SHE – Svensk Handbollselit. En förutsättning för att nå målet är att erbjuda möjligheter för egna spelare att utvecklas. Föreningen drar nu igång Keep playing som handlar om att få tjejer 15-18 år att fortsätta satsa på handboll.

 
- Vi vet att många tjejer slutar med sin idrott i tonåren, säger Jessica Dickfors som är damansvarig i föreningen. Genom Keep playing vill vi att de som verkligen vill satsa på att i framtiden bli elitspelare erbjuds möjligheter till både sportslig och individuell utveckling.


Keep playing består av tre delar – sportslig utveckling, psykisk hälsa och teambuilding. Satsningen vänder sig främst till tjejer i åldern 15-18 år men föreningen vill också lägga grunden hos yngre tjejer där det finns många spelare i Eskilstuna Guif. Keep playing syftar också till att få så många som möjligt att hålla på med handboll så länge som möjligt.  

 - Vi måste lägga grunden tidigt med bra fysträning, skadeförebyggande arbete och sunda värderingar, säger Jessica. Nu i maj kör tjejerna gemensam försäsongsträning under ledning av damlagets assisterande tränare Eric Lundquist för att få en bra fysisk grund inför nästa säsong. 

Förutom gemensam försäsongsträning erbjuds tjejerna en föreläsning om kost, träning och återhämtning i början av juni. Syftet är att öka förståelsen för hur viktigt det är med mat och återhämtning när man börjar träna hårdare, om man vill få resultat. Den 22 maj samlades såväl spelare i lagen 15-18 år som damlaget till ett teoretiskt och praktiskt pass med rörlighetsträning och skadeförebyggande övningar under ledning av damlagets fysioterapeut Linda Rinaldo och fystränare Daniel Wennersten.
Linda Rinaldo Daniel Adolfsson Föreläsning Keep Playing Stretchövning Keep Playing

En projektgrupp med personer från föreningen, RF SISU Sörmland och NIU Rekarnegymnasiet håller ihop håller ihop Keep playing som kommer utvecklas vidare under 2023 och 2024. 

Eskilstuna Guif vill tacka Sparbanksstiftelsen Rekarne som bidragit till att göra satsningen möjlig genom att bidra med 100 000 kronor. 

  Sparbanksstiftelsen  
Datum: 2023-05-23 16:00