Svenska Cupen är lottad!

Eskilstuna Guifs herrar och damer deltar även denna säsong i svenska cupen. Herrarnas grupp består utöver Eskilstuna Guif även ligakollegan Hallby IF samt division 1-klubbarna Enköpings HF och Silwing/Troja. För damerna väntar allsvenska kollegorna BK Heid (förra säsongen i SHE) och IFK Örebro samt SHE-klubben Önnered. Vi återkommer om speldagar.

David Sundgren kollade av läget med tränarna Zoran Roganovic och Eric Lundquist, herrarnas lagkapten Marcus Ekman samt lite reaktioner från motståndarnas tränare.

Zoran Roganovic: Jättebra lottning tycker jag, framförallt geografisk och ekonomisk, som är väldigt viktigt.Svenska Cupen är en rolig grej, för vi får matcher som gäller något redan på försäsongen och det är bra för att samspela laget inför seriestarten.Eskilstuna Guif ser cupen som ett roligt initiativ. Hoppas bara att det blir en final4 i slutet för då blir det kanske lite lättare för oss att vinna cupen. Blir det borta/hemmamatcher i semi/finalen då är det jättesvårt att vinna mot topplagen.

Marcus Ekman: Jag kan inte uttala mig om Enköpings HF eller HK Silwing/Troja då jag inte alls har koll på deras lag, Hallby har vi haft jämna matcher med under ett par år så det kommer säkert att se likadant ut i år.Just nu vet jag inte vilket eller vilka lag vi möter på hemma- / respektive bortaplan. För de lagen som inte spelar i handbollsligan så är det förmodligen roligare att ta emot Guif eller Hallby till sin hemmahall. Det är inte varje dag det kommer ett lag från högsta ligan till alla dessa hallar i Sverige.Jag ser positivt på svenska cupen. Det är ett bra format på upplägget, det ger lag i lägre divisioner möjlighet att mäta sig med de lagen i högre divisioner. Jag tycker det är bra att vi tagit tillbaka svenska cupen i handbollssverige.Eskilstuna Guif ser cupen som viktig, det är alltid viktigt att vinna, oavsett om det är cupspel eller spel i handbollsligan. Vi har inte satt upp några mål för nästkommande säsong ännu då den nuvarande säsongen inte är helt slut även om matcherna för oss är det. För egen del så ser jag gärna att vi åtminstone avancerar längre i cupen än vad vi gjorde detta år.

Anders Hallberg, tränare Hallby IF:

Cuplottningen var en bra lottning tycker jag för vår del. Det kommer med hög sannolikhet bli vi och Guif som fightas om första platsen.Vi båda vann våra hemmamatcher föregående säsong så det kommer säkert bli en jämn och tight match.

Johan Lindahl, tränare Silwing/Troja:

Spännande och kul för våra unga spelare att få möjligheten att möta ett klassiskt elitlag i Högdalshallen!

Pierre Grubbström, tränare Enköpings HF:

Fantastiskt kul för oss i Enköping att få möta Ligalag dubbelt upp! Just Guif är ju i princip ett derby; eftersom vi nästan enbart består av egna produkter så har alla spelare mött Guif i många sammanhang under ungdomsåren, nu får vi chansen att matcha även med herrlaget i tävling!

Och lite tankar om damernas cupäventyr…

Eric Lundquist: Spontant så är det en på förhand jämn grupp med lag från SHE och Allsvenskan. Tycker den i stort är en kul grupp där årets semifinalist Önnered sticker ut som favoriter med jämna förutsättningar bakom.Så vitt jag tolkar infon så kommer spelordningen fastställas i början på juni, men tror vi har två hemmamatcher!Som alltid när det gäller tävlingsmatcher så vill vi alltid vinna. Sen vet vi att våra motståndare kommer resonera likadant, så det betalar inte sig genom att vara påkopplad. Men likt jag nämnde ovan så är det en jämn grupp med bra motståndare och det kommer bli bra värdemätare inför säsongsstart.

Kristian Berndtsson, tränare Önnereds HK:

Svenska cupen är något vi som lag och förening ser seriöst på och tycker främjar damhandbollens utveckling. Förra säsongen lyckades vi placera oss topp 3 i SHE vilket innebär att vi fick 3 allsvenska lag i gruppen detta år. Vi vill gärna ta oss till final 4 och kommer gå in i gruppspelet med ödmjukhet och respekt för motståndet även om vi spelar i en serie högre upp. Har inte själv koll i detalj på Guif som lag i dags datum, men känner till ett par spelare i laget. Men Guif är en anrik förening där man har som ambition att nå SHE med damlaget så ska bli ett intressant möte för oss.

Anders Niklasson, tränare BK Heid: Haha, nu var du snabb. Har inte ens hunnit fundera över det (skratt). Men spontant känns det lite synd att få möta de som man sen skall möta i serien. Ser man till hela gruppen kan det ju också bli en del resor…

Tomas Dunder, tränare IFK Örebro: Jag är nöjd med våran lottning generelltDet viktigaste för oss är att få tre bra tävlingsmatcher, vilket jag tycker vi får!Guif är ett jätteduktigt handbollslag där vi haft tre riktigt tuffa matcher mot sista åren, två i serien och en träningsmatch året innan.Dom spelar en fartfylld handboll där det gäller att vara på tå hela tiden, sen blir det ju lite extra kryddigt när det blir lite derbykänsla över det hela.I Guif möter vi även en av förra säsongens bästa spelare - Maja Appelgren.
Där det gäller att vara hungrig i alla faser om man ska lyckas sätta stop för henne

 
Datum: 2023-05-25 12:00