Seger dubbelt upp för herrarna

Det blev seger i lördagens båda matcher för herrlaget.

Inledningen av den första matchen, mot Grankulla IFK, var seg sett med eskilstunaögon. 13-13 fram till matchminut 20 då Adam Krantz började få tag på bollarna. Till pausvilan gick man med 17-13 till Guif på tavlan.

Guif rycker lite i början av andra och leder som mest med 6 mål. Slutresultatet skrivs till 31-26.

Till andra matchen (mot BK-46) vaskar tränarna om helt i laget. Guif får en drömöppning, Richard Larsson håller tätt och trots ett par straffmissar framåt går man till ledning 5-0. Sakta men säkert kommer hemmalaget ikapp och går till och med förbi i matchminut 26. Till pausvilan går man med 14-14 på tavlan.

Erik Persson och Jesper Lindgren kommer igång ordentligt, bägge landar på sju mål, och ledning med fyra bollar halvvägs in i halvlek nr två. Efter lite slutraffel reder Guif ut stormen och vinner med uddamålet 31-30.

Nicklas Älgekrans sammanfattar lördagens matcher:

Vi spelar med två helt olika uppställningar och grabbarna gör det bra. Efter den sega starten tycker jag att vi kommer igång riktigt bra. Typisk inledningsmatch i en cup med lite nerver och ny miljö. Tycker att våra 00:or visar på mognad när de får chansen. Sen blir ju samarbetet mellan målvakt och försvaret bättre dag för dag, stora framsteg från matcherna mot Lindesberg och Skånela. Jesper Lindgren gör en riktigt bra match mot BK-46.

Datum: 2017-08-19 20:06