Skön bortavinst för damerna!

Eskilstuna Guifs damer vann lördagen bortamatch mot OV Helsingborg med 22-19. Tränaren Peter Luksic berättar om matchen:

-Efter en trevande start och underläge med 7-4 tar vi en timeout efter tio minuter och pratar om det vi pratat om hela veckan. Det ger effekt och vi vinner resten av första halvlek med 7-3. Vi spelar aggressivare bakåt och stabilt framåt.

Till halvtidsvila går man med ledning 11-10 för Eskilstuna Guif.

-Vi rycker ifrån till en femmålsledning i andra halvlek. Sen får vi en jobbig period då OV är så nära som två mål ifrån men tjejerna står upp ordentligt och vi tar en riktigt skön seger.

Några spelare som glänste extra?

-Många bidrog, en solid laginsats med riktigt bra fokus. Om man ska nämna några så var Josefin Brodd riktigt bra med några straffräddningar som grädde på moset. Lovisa Delac givetvis med sina sex mål och så var Jossan (Josefin Johansson) stabil.

Och så är det bara hemresan kvar, blir det film på bussen?

-Det blir säkert nån rulle, vi har laddat på med godis och hemresan blir alltid mycket roligare när man vinner!