Zoran Roganovic tar över herrlaget nästa säsong

Eskilstuna Guifs herrlag tränas nästkommande två säsonger av Zoran Roganovic. Den 41-årige Montenegrinen är ett välkänt ansikte för eskilstunapubliken då han spelat 14 säsonger i Sverige - 11 säsonger i H43 Lund, två säsonger i LUGI och spelarkarriären avrundades i HK Malmö säsongen 2016/17. Sex gånger har han vunnit skytteligan i Elitserien och två gånger har han nått en andraplats. Dessutom är han främste målskytt i Elitserien genom tiderna med sina 2277 fullträffar. 

 

De senaste tre åren har Roganovic varit talangutvecklare i H43 och haft ansvaret på ungdomssidan. Zoran är även förbundskapten för Montenegros herrar, ett landslag han själv spelat ett sextiotal landskamper för under sin spelarkarriär. 

 

Zoran Roganovic om jobbet som ny huvudtränare för Eskilstuna Guif:

 

-Jag hade tidigare tackat nej till två lag i Handbollsligan men när Guif hörde av sig så kändes det helt rätt. Det är fint att komma till Eskilstuna som är en riktig handbollsstad med stark kultur inom sporten. Laget och föreningen har jättepotential att växa ännu mer. 

 

-Herrlaget är tekniskt väldigt bra med bra fart och dessutom finns det mycket bra återväxt i klubben att ta vara på och utveckla till elitspelare. 

 

Ny tränare brukar betyda nya idéer och spelsätt. Hur kommer ditt Eskilstuna Guif att spela?

 

-Jag är uppvuxen med Balkanhandboll men har varit i Sverige sedan 2003 och präglats mycket av det skandinaviska tänket. Min filosofi är en blandning av dessa två skolor, utan att avslöja för mycket. Teknisk handboll med fart är det som eskilstunapubliken kan vänta sig, så mycket kan jag bjuda på. 

 

Vid sidan av tränaruppdraget ska Roganovic även ha hand om talangutvecklingen i föreningen. 

 

Roger Jäderberg, senioransvarig i Eskilstuna Guif:

-Vi är mycket nöjda, vi har lyckats locka hit en tränare med en mycket spännande karaktär, ett stort handbollskunnande och en passion för sporten. Vi önskar Zoran och hans familj varmt välkomna till Eskilstuna!

 

Flyttlasset till Eskilstuna går i juli då hela familjen flyttar upp till Eskilstuna från Lund. 




Datum: 2019-02-11 17:54