Stortalangen väljer Eskilstuna Guif!

Sofia Delac, Gökstens BK, ska spela för Eskilstuna Guif nästa säsong. Stortalangen har jagats av flera SHE-lag men hon väljer att stanna i Eskilstuna. 

 

Högernian med sitt vassa skott är uttagen till träningsdag med svenska U17-landslaget i Märsta 5 mars. I april bär det av till Halmstad för Sofias del och då är det Riksläger 3 som väntar under fyra dagar.

 

Hur känns det att ta klivet över till Eskilstuna Guif?

 

-Kul och spännande! Jag är bekväm med Guif, jag känner flera av spelarna, jag har tränat med dem då och då, min syster har spelat där och sen är jag ju så klart och tittar på matcherna.

 

Det var några SHE-lag som försökte värva dig men du valde till slut Guif, varför?

-Lagen i SHE har såklart varit lockande och jag hoppas att GUIF också tar sig dit och jag har framtiden för mig. Många kanske tror att det är min pappa som nu blir ny tränare, har påverkat att jag ska vara kvar, men det är det inte. Jag har varit skadad och här i Eskilstuna har jag trygghet, skola och mina föräldrar.  Men jag tycker att pappa är en duktig tränare så den nya tränarduon med Allan och Helena blir spännande.

 

Hur skulle du beskriva dig som handbollsspelare?

 

-Först och främst skulle jag säga att jag är ganska orädd, jag grubblar inte så mycket om jag missar utan jag kör på. Jag har ett bra skott och har såklart fördelen att jag är vänsterhänt. Tränare säger att jag är duktig på att ta instruktioner.

 

Nästa säsong blir din första då du får spela seniorhandboll, hur känns det att ta det steget upp i "vuxenvärlden"?

 

-Ett naturligt steg jag sett fram emot, jag har alltid spelat med äldre lagkompisar och har alltid fått vänta så fort det är åldersregler. Känner att det äntligen är min tur nu!

 

Handbollsförebild?

 

-Den är svår men jag har alltid gillat Zacke. Han är en underhållande spelare att titta på och han har alltid varit bra utanför plan. Jag minns bl.a. när vi var små att han kom ner på träningar och hjälpte till vilket man tyckte var jättekul, sen är han ju vänsterhänt också!




Datum: 2019-03-02 16:00