Eric Johansson i månadens lag

Efter att alla matcher i inledande månaden av Handbollsligan nu spelats är det dags att summera september. Totalt har 35 matcher spelats i Handbollsligan. Varje månad utnämns ett ”Månadens lag” och vi har den stora glädjen att ha med vänsternian Eric Johansson med i säsongens första upplaga. 

 

Eric leder skytteligan efter fem omgångar, 38 mål har det blivit och det är en riktigt bra siffra. Om man jämför med HELA förra säsongen då Eric gjorde totalt 46 mål i serien så förstår man vilken superform han är i. 

 

Då säger vi grattis och den klassiska ”hur känns det”?

 

-Tack så mycket. Det känns väldigt bra och roligt. Trodde inte det skulle ha börjat så bra som det har gjort så det har gått lite över min förväntan. Men otroligt kul och ett kvitto på att jag har gjort det bra.

 

38 mål på fem matcher har det blivit. Och jämför man mot förra säsongen då du gjorde totalt 46 mål så undrar man ju, vad har hänt förutom det uppenbara att du fått mer speltid?

 

-Under sommaren så har jag tränat mycket och byggt på mig mer muskler än innan. Sen har Zoran hjälpt mig väldigt mycket, han som är en gammal storskytt pratar med mig dagligen om hur jag ska röra mig så jag lär mig hela tiden av vad han har att säga så det har hjälpt mig mycket.


Du leder både skytte- och MEP-ligan (Most Effective Player) efter första månadens spel. Hur förhåller du dig till statistik?

 

-Klart jag håller lite koll på statistiken men det är ingenting jag lägger jättestor vikt på.

 

Månadens lag i Handbollsligan i september:

Målvakt: Anton Hellberg, HK Malmö

Vänster 6: Lucas Pellas, LUGI

Mitt 6: Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad

Höger 6: Hampus Olsson, HK Malmö

Vänster 9: Eric Johansson, Eskilstuna Guif

Mitt 9: August Wiger, RIK

Höger 9: Jack Thurin, IFK Skövde

 




Datum: 2019-09-28 20:20