Eskilstuna Guif - Redbergslid 35-26 (20-12)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 11, Isak Älgekrans 6, Pavle Karacic 5, Robin Andersson Dickfors 4, Rickard Åkerman 3, Marcus Ekman 2, Markus Hagelin 2, Kasper Larsson 1 och Erik Persson 1.

Robin Andersson Dickfors inför matchen

Urladdning mot Redbergslid

Eskilstuna Guif har återigen vunnit en match i handbollsligan. Efter en fantastiskt bra genomförd match besegrade man Redbergslid med klara 35-26 hemma i Stiga Sports Arena.

Eskilstuna Guif började med boll och fick straff med sig i första anfallet, som Pavle Karacic förvaltade säkert. Två snabba Redbergslid-mål följde innan Robin Andersson Dickfors kvitterade.

4.07 drabbades Redbergslid av matchens första utvisning, ställningen var då 3-3. Den efterföljande straffen räddades av Adam Krantz och när utvisningen var avklarad ledde gästerna med 4-3.

8.50 in gjorde matchens hemmaprofil Robin Andersson Dickfors sitt tredje mål då han satte 5-5.

Lagen följdes vidare i målprotokollet till 10-10, lagen turades om att ha uddamålsledningen innan två snabba hemmamål gav oss 12-10 efter 17.33 av den första halvleken.

21.18 ledde Eskilstuna Guif med 14-11 och Redbergslid tog matchens första timeout.

Timeouten gav ingen omedelbar effekt, Eskilstuna Guif gjorde tre raka mål efter timeouten, och Redbergslid kände sig tvungna att ta en ny timeout efter 24.12, med 17-11 på resultattavlan. Ett följsamt försvarsspel där många av Redbergslids skott inte träffade målet och ett finurligt anfallsspel och en del kontringar gav fin utdelning för hemmalaget.

Hemmalaget fortsatte ösa på och gjorde två raka mål till innan Redbergslid bröt sin långa måltorka, 19-12 efter 27 minuter. Sista ordet innan paus fick hemmalaget, Marcus Ekman målskytt. På väg ut till pausvilan utvisades även bortalagets tränare Jasmin Zuta.

Andra halvleken inleddes med en straffräddning från Herdeiro Lucau, gästerna hade bytt in Kristian Zetterlund i mål och även han fick inleda med en räddning.

Gästerna gjorde de två första målen i den andra halvleken, 20-14 efter 4.30 innan Isak Älgekrans spräckte målnollan. Nu var dock gästerna klart mer på bettet än i den första halvleken. 7.16 in i den andra halvleken hade vi 21-16 på resultattavlan och Eskilstuna Guif tog timeout.

Isak Älgekrans gjorde ett snabbt mål efter timeouten, dock snabbt mål av Redbergslid. 22-17 efter tio minuters spel.

Anfallsspelet hade gått i stå lite, då passade Lucau på att göra en del spektakulära räddningar. Svackan kom dessbättre av sig och med kvarten kvar hade vi 25-18 på resultattavlan.

18.18 var det 8 mål upp för hemmalaget då Eric Johansson satte sitt åttonde mål för eftermiddagen fram till 27-19.

20.34 in i den andra halvleken kom hemmalagets första utvisning, då hade vi ställningen 29-21. Vid fulltaligt hemmalag hade vi 29-23. Direkt efter fulltaligt drog hemmalaget på sig en ny utvisning, med sju minuter var det fem mål som skiljde till Eskilstuna Guifs fördel. Redbergslid kom såpass nära som fyra mål när den utvisningen var avklarad med fem minuter kvar av matchen.

Redbergslid fortsatte krypa sig närmare, 29-26 innan Eric Johansson satte 30-26. Dessbättre för hemmalaget misslyckades Redbergslid i det efterföljande anfallet och med 3.20 kvar gjorde "Pajen" ett till, 31-26 och Redbergslid tog sin sista timeout. 3.07 återstod.

Redbergslid lyckades inte göra mål i det efterföljande anfallet heller och Eskilstuna Guif fick straff med 2.21 kvar. Eric Johansson stegade fram med sitt tredje raka mål - elva totalt och spikade med det en mycket efterlängtad seger. Av bara farten gjorde hemmalaget tre mål till och vann med klara 35-26.

Äntligen en seger efter en mycket väl genomförd match- förmodligen säsongens bästa - som ändå blev lite spännande då Redbergslid kom närmare i målprotokollet. Hela hemmalaget ska hyllas efter  eftermiddagens match, idag hade man verkligen hade bestämt sig för en seger.