Mattias Windahl ansluter till herrlaget

Idag skrev mittnian Mattias Windahl på ett tvåårskontrakt med Eskilstuna Guif. Windahl kommer närmast från spel i AIK. 

 

Välkommen till Eskilstuna Guif! Du var ju på gång till oss redan förra året, vad fick dig att bestämma dig för en flytt denna gång?

 

-Guiftröjan har alltid varit en jag någon dag velat dra på mig. Det började redan som liten med matcher i Eskilstuna Sporthall och med Jimmy Jansson och Mathias Tholin på banan. Det är dessutom svårt att inte bli inspirerad av den fantastiska inramning det röda havet står för match efter match. För mig känns det också extra roligt att nu återförenas med Andreas, Pavle och Dani Freyr.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

 

-Jag vill försöka vara en modern mittnia; kraftfull och farlig från halvdistans med ett gott öga för spelet.


Hur är det att återförenas med lillebror i handbollen igen?

 

-Andreas och jag har tränat tusentals handbollstimmar tillsammans, både i Ricoh, AIK, Tumba och hemma på garageuppfarten. Jag känner till alla hans tricks, jag vet när han är hög och låg, och vi har givetvis en naturlig kemi mellan oss. Det kommer också synas på handbollsplanen, både i försvaret och i anfallsspelet. Förhoppningsvis kan vi båda dra stor nytta av det. Det känns otroligt inspirerande att se vilka fördelar vi kan dra av det.


Vad gör du utanför handbollen?

 

-Jag läser en Master i nationalekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Utöver det så försöker jag hinna umgås med vänner och träna extrapass med Claes Hellgren i Västerås.

 

Zoran Roganovic om Mattias Windahl:

 

-Intelligent spelare med fantastisk bra fysik som kommer säkert hjälpa oss nästa säsong. Gjorde en riktigt bra säsong i AIK. Nu känns det som att vi är klara med m9 position där vi har Windahl, Kasper Larsson och Robin AD och så väntar vi på Ekman som är tillbaka i januari.




Datum: 2020-04-20 18:40