Sebastian Westerlund återvänder till Eskilstuna Guif

Målvakten Sebastian Westerlund återvänder till Eskilstuna Guif efter tre år i Göteborg och RIK. 18-åringen ansluter till herrlaget efter den stundande studenten.

 

Hur föll valet på att återvända hem?

-Valet av att fortsätta i Guif var hyfsad enkelt då jag kommer härifrån och kände att alla bitar privat kommer falla på plats med jobb och boende. Guif är dessutom ett väldigt ungt och ambitiöst lag. Så jag känner att Guif som klubb kan hjälpa mig att utvecklas o ta nästa steg i karriären.

Vilken typ av målvakt är du?

-Jag är en ganska reflexsnabb målvakt som förlitar sig mycket på spelförståelsen och tekniken då jag inte är den längsta målvakten!

Känner du några i A-laget sen innan?

-Jo, men jag har haft kontakt med vissa som spelar i A-laget sen tidigare, men har även bra vänner i GP.

Hur har åren i Göteborg varit?

-Mina tre år i Göteborg har varit extremt bra där RIK har tagit hand om mig väl och fått väldigt bra träning i skolan och laget. Det enda som varit tråkigt är att jag varit skadedrabbad en del av tiden.

Vad gör du utanför handbollsbubblan?

-Utanför handbollen så har jag då pluggat på Katrinelundsgymnasiet och umgåtts med vänner. Nu när jag kommer tillbaka till Eskilstuna så blir det väl samma förutom att jag byter ut skolan mot arbete ;)

 

Tränaren Zoran Roganovic om Sebastian Westerlund:

-Sebastian var en av Sveriges största talanger för några år sedan. Han har haft lite otur med skador men är på väg tillbaka. En eskilstunakille med väldigt bra teknik och inställning.




Datum: 2020-05-01 08:20