Flavia Johansson till Eskilstuna Guif

Högernian Flavia Johansson ansluter till Eskilstuna Guif från GT Söder. Parterna har kommit överens om ett tvåårskontrakt. Under förra säsongen gjorde Johansson 40 mål i SHE. Hemsidans skribent David Sundgren tog ett snack med 20-åriga nyförvärvet. 

 

Välkommen till Eskilstuna Guif, hur bra koll har du på din nya klubb?

-Tack så mycket! Jag vet att Eskilstuna Guif är en klubb som satsar och lägger ner mycket tid på allt som rör sig runt och i klubben, allt från spelare, anställda till supportrar.

 

Hur kommer det sig att det blev Eskilstuna Guif för dig?

-Har pratat med klubben säsonger innan men aldrig blivit att jag valt att köra med Eskilstuna Guif. Det har alltid varit en klubb jag haft i tankarna och den här gången kändes det rätt. Jag var även sugen på något nytt och kände för att känna på handbollen utanför Stockholm.

 

Förra säsongen i GT Söder, tungt för laget men hur upplevde du säsongen för egen del?

-Ja det var en tung säsong men för min del var det kul och lärorikt att känna på SHE-ligan. Och tyckte jag gjorde ett bra jobb med den speltid jag fick och för att vara första året.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som handbollsspelare?

-Skulle beskriva mig själv som någon som krigar till slutet. Är rätt mångsidig på planen, kan komma ett skott utifrån men även komma på genombrott och hopp igenom försvaret. Kollar vad jag har framför mig i försvar eller anfall och sen kör jag bara.

 

Och som person?

-Haha om man känner mig rätt så är jag en sprallig och pratsam person som har mycket energi och vinnarskalle på det också, så har det alltid varit sen jag var liten till nu. Kan förstå pappa att han tyckte handboll skulle passa bra för mig, då gick energin till nytta.

 

Vad gör du när du inte spelar eller tränar handboll?

-Jag umgås med vänner och familj eller så jobbar jag men just nu inte alls mycket pågrund av pandemin.

 

Någon hälsning till Eskilstuna Guif-supportrarna?

-Ser fram emot säsongen som kommer och få stå på plan och stänka dit några bollar med den röda tröjan.

 

Bild: Express-Bild




Datum: 2020-06-11 19:45