Lovisa Delac tillbaka i Eskilstuna Guif

Lovisa Delac återvänder till Eskilstuna Guif den kommande säsongen. Parterna har kommit överens om ett ettårskontrakt. Hemsidans David Sundgren kollade läget med återvändaren. 

 

Välkommen hem till Eskilstuna Guif, Lovisa!

-Åh tack så jättemycket!

 

Hur känns det att komma hem igen – och varför valde du Guif? 

-Just nu känns det jättebra! Jag är nu färdig med rehab efter en knäskada och är riktigt sugen att spela match igen.
Nu under corona så har jag haft distansstudier som även är förlängt nästa termin och då kände jag att det fanns en möjlighet att satsa på handbollen i Guif. Jag och min kille har visserligen precis köpt en lägenhet i Göteborg men eftersom jag kan bo hos mina föräldrar och flera bortamatcher är i Göteborg så ser jag ändå lite möjligheter att ”pendla”. Då han också spelar handboll så har vi stor förståelse för varandras handbolls-liv så det känns som ett helt rätt val av mig att välja Guif. 

 

Vad har du utvecklat mest under åren i Önnered?

-När jag kom till Önnered kände jag stor skillnad på tempot både på träningar och match så det har lärt mig mycket. Tyvärr hade jag ju oturen att bli korsbandsskadad precis efter seriestart så det varit tungt. Men rehaben har varit stenhård, jag har haft otroligt bra träningsteam runt mig så min fysik är mycket mer utvecklad nu. Under vårsäsongen när jag fick börja spela handboll igen har jag nött mycket försvar så där känner jag mig stark och trygg.

 

Nu får du lira tillsammans med din syster Sofia, hur känns det?

-Riktigt kul, vi har under vår handbollstid hunnit spelat ett JSM ihop och vårt spel fungerar bra ihop.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare för de som inte sett dig spela?

-Jag är en lagspelare med stor spelförståelse och ser till att andra kommer till bra lägen. Jag gillar även att spela försvar och har höga ambitioner med mitt handbollsspel och så är jag är en vinnarskalle.




Datum: 2020-06-12 09:20