Cajsa Sällström åter i Eskilstuna Guif

Eskilstuna Guif värvar ännu en hemvändare. Cajsa Sällström ansluter damlaget efter tre år i Sävehof. Cajsa har bland annat tio u-landskamper på meritlistan. Hemsidans reporter David Sundgren tog ett snack med nyförvärvet. 

 

Välkommen hem till Eskilstuna Guif, Cajsa!

-Tack så hemskt mycket! 

 

Hur känns det att komma hem igen?

-Det känns jätteroligt! Jag vet sen innan att det är en bra miljö där jag kan jobba vidare och slutföra min rehab efter min axeloperation. Därefter komma tillbaka i bästa möjliga form igen till kommande säsong. Det blir spännande! 

 

Vad har du utvecklat mest under åren i Sävehof?

-Den största förändringen var nog träningsmängden. Två pass nästan varje dag har lärt mig att ta hand om min kropp på ett annat sätt än vad jag behövt göra innan. Jag har fått mycket hjälp med att utveckla min spelförståelse samt  lärt mig vara noggrann med detaljer. Jag har även lärt mig att hantera bra konkurrens och att förtjäna sin speltid! 

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare för de som inte sett dig spela?

-Jag är en spelare som gillar fart och att styra och ställa. Jag är mer en halvdistansspelare som ofta utmanar på genombrott eller skjuter i steget samtidigt som jag gillar att använda min spelförståelse och sätta andra i bra lägen. 

 

Hur mycket har du följt Eskilstuna Guif under tiden i Partille?

-Jag har följt både herrarna och damerna mycket! Sett i princip varje match och när jag har varit hemma har jag varit i Stiga och kollat. 

 

Tankar inför den kommande säsongen?

-Ska bli en spännande säsong där jag förhoppningsvis utvecklas både individuellt och som lagspelare. Truppen ser bra ut och jag tror att vi har goda chanser. 

 

Någon hälsning till de som läser detta?

-Ska bli roligt att få komma igång igen så kom och stötta oss!

 

Sportrådets Roger Jäderberg om Cajsa:

-Vi har signat Cajsa för de två nästkommande säsongerna. Hon är en stortalang, mångsidig m9/v9 med ett väl utvecklat spelsinne, och bra driv. Ser fram emot vad hon kan uträtta för laget kommande två säsonger!




Datum: 2020-06-18 17:10