Ny tränare klar för GP

Mikael Johansson är klar som ny tränare för GP. Vi tog ett snack med Micke inför kommande säsong. 

Grattis till nya tränaruppdraget, hur känns det?

-Det känns fantastiskt bra, kul att komma igång med handbollen ordentligt igen! 

 

Du ska alltså träna GP/HJ (herrjuniorer) men även vara med kring a-laget, hur är upplägget?

-Jag kommer både ha hand om handboll och den fysiska delen med GP/HJ. Oscar Jobark kommer ha hand om HJ i seriespelet och under USM kommer vi coacha båda två. Utöver det ska jag försöka hinna vara med lite med a-laget för att samla på mig lite erfarenhet, men det är helt efter hur mycket tid som blir över. 

 

Vad har du för målsättning med GP/HJ kommande säsong?

-Jag har inte hunnit prata mål med laget än eftersom jag kom in väldigt sent. Däremot har klubben som målsättning att hänga kvar i tvåan och i HJ-serien vara med i toppen. Vi vill utbilda spelare på bred front och se till att alla får spela mycket och tycker handboll är roligt. Sen är det räknat till elitverksamhet, så det blir mycket träning och hårt slit för att förhoppningsvis få fram så många spelare som möjligt till a-laget! 

 

Och så avslutningsvis vill vi ha ett somrigt grilltips!

-Grilltipset får bli ett tillbehör till grillen i form av en sallad av melon, fetaost och mynta. Fräscht i värmen!

 

Herrtränaren Zoran Roganovic är glad gällande tränartillskottet:

-Jättebra värvning till GP tycker vi alla i klubben. Micke har mycket rutin som spelare på högsta nivån och även som tränare. Vi är väldigt nöjda och ser fram emot att se Micke som utvecklare och utbildare av våra unga spelare. Han kommer även ingå i ledarstaben i herrlaget i mån av tid. Men jag vill att han är med oss så mycket så möjligt. Jag kommer att hjälpa honom med GP så det kommer bli ett bra samarbete!




Datum: 2020-07-16 08:45