Storseger mot GT Söder!

Efter två raka uddamålsförluster vann Eskilstuna Guifs damlag med klara 28-13 mot GT Söder i söndagens match i damallsvenskan. Storspel av målvakten Emma Hultborg och samtliga hemmaspelare kom in i målprotokollet denna söndagseftermiddag.
Före match hedrades nyss bortgångne Robert Tigerfalk med tal från ordförande Mats Bengtsson, tyst minut och en applåd. Eskilstuna Guif-spelarna bar även sorgband för att hedra ”Robban”.
Första målet lät vänta på sig till 1.30 in i matchen då Sofia Delac hittade rätt. 5.30 hade den ledningen vuxit till 3-0.
8 minuter in stod det fortfarande 3-0 och GT Söder tog matchens första timeout. En del bolltapp åt bägge håll men Eskilstuna Guif kändes klart mer distinkta än fjolårets SHE-lag så här långt.
Tämligen omgående efter timeouten tappade GT Söder ännu en boll och Moa Hjalmarsson kontrade in 4-0.
Emma Hultborg fick hålla nollan till 10.54 in i första halvlek då GT Söder hittade rätt fram till 4-1. Emma fortsatte dock sitt storspel och 19 minuter in hade vi 6-1, en ledning som växte ytterligare. 10-1 efter 25 minuter.
26.44 lämnade Nicklas Älgekrans in det gröna timeoutkortet för första gången, hemmaledningen var då 11-2. Efter timeouten fick Hanna Ed Söderström känna på sina första minuter i allsvenskan.

Emma H mot GT Söder
I paus hade vi sedan 12-4. Inget snack så här långt, siffrorna kunde varit ännu större men även GT Söders målvakt Elin Zachrisson gjorde en del svettiga räddningar.
Andra halvlekens första mål lät vänta på sig i ca 3.30 då GT Söder reducerade ytterligare. Innan dess hade bland annat Emma Hultborg hunnit rädda en straff. Första målet för Eskilstuna Guif lät vänta på sig till 5.50 då Joline Jakobsson hittade rätt, hennes fjärde totalt så långt in i matchen.
7.42 drabbades Eskilstuna Guif av matchens första utvisning och GT Söder tilldömdes en straff. Ännu en straff brändes av gästerna och precis efter att Eskilstuna Guif blivit fulltaligt hade vi ställningen 15-7.
15.50 in i andra halvlek var det GT Söders tur att drabbas av sin första utvisning. Då hade vi 18-8 i matchen. Vid fulltaligt bortalag stod det 19-9.
19.30 fick vi matchens första femmålsskytt då Fanny Söderberg gjorde 20-9, en ledning som blev 21-9 innan GT Söder tog sin andra timeout i matchen.
Två raka bortamål följde efter timeouten, men matchen var förstås redan avgjord. Eskilstuna Guif fortsatte att ösa på och Emma Hultborg fortsatte fira triumfer med ett mycket stabilt målvaktsspel. 25-12 var ställningen när GT Söder tog sin tredje och sista timeout med tre minuter kvar av matchen.
Med 1.10 kvar kom 27-12, Hanna Ed Söderströms första allsvenska mål i Eskilstuna Guif-tröjan. GT Söder smet emellan med en reducering, innan även Maja Brokvist fick sätta sitt första mål i allsvenskan då hon spikade slutresultatet 28-13.
Sammantaget en mycket efterlängtad och skön seger för Eskilstuna Guif-damerna som härnäst möter Nacka HK på bortaplan nästa lördag.