Erik Persson inför Varberg

Julen är över och Eskilstuna Guifs herrar har två matcher kvar innan VM-uppehållet. Först väntar en bortamatch mot HK Varberg, matchens betydelse är väldigt stor. David Sundgren kollade läget med Erik Persson inför matchen.

 

Förlust senast mot Redbergslid, vad finns att säga om den matchen?
 
En match där jag tycker att framförallt försvarsspelet i första halvlek inte stämde alls. De fick skjuta relativt fritt över oss i mittzon, vilket är något vi nu har gått igenom ordentligt och hoppas ska fungera bättre mot Varberg.
Sedan måste vi vara skarpare i de lägen vi tar oss till, det var alldeles för många ramträffar och mindre bra avslut i den matchen.  
  
Vad minns du av förra matchen mot Varberg, seger hemma med 32-25!
 
Förra matchen mot Varberg var en helt okej genomförd match av oss som lag. En välspelad period i första halvlek lade grund för en relativt komfortabel seger till slut. Sedan sist vi möttes har Varberg spelat ihop sig en hel del, vi måste vara på plats i 60 minuter denna gång för att ta två poäng.
  
Vad bör man tänka på när man möter dom?
 
Karl Toom kan bli farlig om han har dagen. En väldigt skytteglad spelare som vi behöver ha koll på från start. De har även ett bra samarbete med mittsex och en kompetent, rapp spelfördelare i Morten Damgaard. Som tidigare nämnt behöver vi få en bra start på matchen genom att vara på plats direkt när domaren blåser. 
 
Hur firar du nyår?
 
Det är ännu någorlunda oklart, men det lutar åt ett lugnt firande med ett fåtal nära vänner. 
 
Något nyårslöfte på gång?
 
Nja. Lite tråkigt svar kanske, men jag tror att om man vill man göra en förändring eller åstadkomma någonting stort kan man påbörja detta vilken dag som helst under året, man behöver inte vänta in nästa år!
 
Hur mycket kommer du följa VM?
 
Jag kommer att följa hela VM, det är alltid kul och inspirerande att se handboll på absolut högsta nivå! 
 
Avslutningsvis, något du vill säga till hemsidans läsare?
 
Tack till alla de som stöttar oss. Det värmer gott i dessa något kallare tider, vi är inget utan våra supportrar!



Datum: 2020-12-27 10:05