Mitt 6:a klar för herrlaget

 Vi i Eskilstuna Guif är väldigt glada över att Johan väljer att fortsätta sin utveckling som handbollsspelare hos oss de närmaste två åren. I Johan får vi en ung och hungrig mittsexa som har höga mål med sin handboll. Samtalen med Johan har varit kanonbra och vi tror att han kommer passa utmärkt in i Zorans lagbygge. Han kommer närmast från OV Helsingborg där han spelat de två senaste säsongerna.

 

Kristjan Andrésson

Sportchef

 

 

 Hemsidans David Sundgren fick en pratstund med Johan Palm

 

Välkommen till Eskilstuna Guif, hur kommer det sig att det blev Eskilstuna Guif för dig?

Det finns mycket att säga om varför det blev Guif för mig. Men fundamentalt känns det som att Guif vill och är påväg framåt som klubb. De har en struktur runt laget som kommer hjälpa mig att bli bättre. Klubben visar att den har kapacitet och förmåga att utveckla unga hungriga till toppspelare. Det är en bra möjlighet för mig att ta nästa steg i min karriär.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag skulle beskriva mig själv som en rörlig linjespelare. En energifylld spelare som alltid tar röst för att få laget prestera bättre. Jag har mina styrkor i kontringsspelet där jag vill skapa mycket yta för mig och medspelare. Jag vill främst förbättra mitt försvarsspel och duellspel. Att hitta en tuffhet i spelet som ska ta mig vidare.

 

Hur upplevde du Eskilstuna Guif som lag när ni möttes i handbollsligan den gångna säsongen?

Ett irrationellt spel. Spelet kan förändras markant från en sekund till en annan. Samt att laget springer på allt. Ett känslofyllt lag som dras igång av att höras.

 

Känner du någon i klubben sen tidigare? 

Jag är lika gammal som Eric Johansson och Kasper Larsson och har stött på dem en del med U-landslag. Sen är Zoran från Lund och jag haft honom i gymnasiet. Men det handlar fortfarande om att komma in ett helt nytt lag och jag tror killarna kommer få mig att känna mig hemma i Guif

 

När du inte tränar eller spelar handboll, vad gör du helst då?  

Utanför handbollen pluggar jag, just nu datateknik på LTH. Men jag ska fortsätta plugga i Eskilstuna inom datavetenskap. Så en del tid kommer gå åt plugg. Sen såklart gillar jag det sociala, att umgås helt enkelt.

 

Någon hälsning till Eskilstuna Guifs fans?  

 Jag har hört mycket bra om Guif supportrar och ser fram emot att både se och höra er i Eskilstuna men framför allt i Stiga Sports 




Datum: 2021-03-22 12:08