Elias Hall ansluter från HK Malmö

Eskilstuna Guif har gjort klart med HK Malmös talangfulla högernia Elias Hall de två kommande säsongerna. Elias började spela handboll för Kävlinge HK och har meriter från ungdomslandslaget.   

 

Elias Hall  

Född 29 januari 2002  

Högernia  

194 cm, 100 kg  

 

David Sundgren har gjort en kort intervju med nyförvärvet. 

 

Välkommen till Eskilstuna Guif, Elias!
Tack så jättemycket. Kul att vara här!

 

Hur kommer det sig att det blev Eskilstuna Guif för dig?
En anledning till valet är ledningen i Eskilstuna Guif med Zoran, Kristján och ”Zacke”. Det är svårt att hitta en ledning med mer meriter. Tror även att jag kommer kunna utvecklas mycket med Zoran och Zacke som tränare då båda har erfarenheter av min position. Slutligen får man inte glömma laget. Det verkade som ett väldigt trevligt och sammansvetsat gäng och jag tror jag kommer trivas alldeles utmärkt!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? 

Ohhh, svår fråga. Men min styrka har alltid varit mitt skott. Det var det jag levde på under min ungdomstid och även under mina två år i Malmö. Om man kollar vad man kan utveckla så kan man väl säga allting, man kan alltid bli bättre. Men om jag måste säga något speciellt blir det nog genombrotts- och försvarsspelet.
 

Känner du någon i laget sen tidigare?
 Jag gick på samma skola som Marko årskurs 7-9 och vi hade några lektioner tillsammans. Jag spelade en golfrunda med Pavle ifjol. Dessutom hade jag Zoran som instruktör på handbollsgymnasiet i ettan på gymnasiet. Sen får man ändå säga att jag känner nyförvärvet Johan Palm också. Jag måste även tillägga att jag fick ett väldigt bra intryck av resten när jag hälsade på så tror jag kommer trivas riktigt bra där uppe.

Vad hade du för uppfattning av Eskilstuna Guif som ”utomstående”? 
 Bara positivt. Jag går in efter en väl godkänd säsong från Guif och arbetet som görs kring laget ser väldigt intressant ut och ska bli kul att vara med på den resan.

 

Avslutningsvis, har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen? 

Ta hand om er alla så vill jag se ett rött hav i Stiga sen när restriktionerna släpps. Längtar redan efter er!




Datum: 2021-04-29 11:35