Eric Lundquist tillbaka!

 

Efter två år i Partille återvänder Eric Lundquist till moderklubben Eskilstuna Guif där han kommer att vara assisterande tränare i damlaget och vara ansvarig för föreningens damjuniorer.  Kontraktet är skrivet på 2 år.

 

Sportchef Kristján Andrésson kommenterar Erics återkomst så här: ”Eric är en ung och ambitiös ledare. Han har samlat på sig nya erfarenheter i Sävehof som kommer att vara lärorika för både vårt damlag och damjuniorer. Vi är väldigt glada över att Eric är tillbaka i Eskilstuna.”

 

Hemsidans David Sundgren kollade läget med återvändaren

 

Välkommen tillbaka, Eric! Hur känns det att vara tillbaka i Eskilstuna Guif?

Stort tack! Att komma tillbaka till ”mammas gata” där allting började känns både kul och inspirerande. Jag känner också det delansvar att föra föreningen framåt utifrån det som Olle, Runar Svensson och Birgit Kihlström en gång födde fram, vilket driver mig än mer framåt!

 

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare?

Som tränare skulle jag beskriva mig som energisk och med en enorm vinnarskalle. Jag har känslorna på utsidan och kommer vilja putta in energin hos spelarna för att kunna addera en extra krydda! Vill också försöka hänga med utvecklingen i trender och i hur handbollen förändras, och i det kunna applicera en modern handboll som jag inte är rädd att förändra.

 

Hur har åren i Partille utvecklat dig som ledare?

Oerhört mycket positivt. Jag har Sävehof och hela Partille att tacka för dessa två år. Den erfarenheten med fantastiska spelare och kompetenta ledare har gett mig en injektion i handbollsmässiga delar så som ledarsksaps-delar vilket fått mig att utvecklas. Det tillsammans med att jag fått vänner för livet!

 

Hur mycket har du följt Guifdamerna under åren i Partille?

Blandat, men har sett en del matcher och försökt följt dem när det väl varit match. Det jag hoppas kunna bidra med är att kunna skapa en plats för unga tjejer att vilja och kunna utvecklas i, och att vi då håller kvar våra talanger!

 

Har du någon ledarförebild?

Har alltid varit inspirerad av det arbete som Krille gjort både med Guif och med landslaget. Sen är jag även svag för energiska ledarstilar likt Filip Jicha i Kiel eller Bennet Wiegert i Magdeburg.

 

Har du och Micke snackat något om ansvarsfördelningen?

Inte mer än i stora drag. Men jag har själv haft Micke som ledare i mina junior-år(Där man fått en och annan tillrättavisning..haha) och jag har stor respekt för det arbete som han har gjort. Jag har full tillit till det han gjort och gör, och tror definitivt att vi gör arbetet ihop helt prestigelöst för att föra handbollen i Eskilstuna framåt

 

Någon hälsning till Guiffansen?

Jag hoppas att vi ses i Hallen under säsongen och att ni bjuder tjejerna på en grym stämning. Vi ska spela en energirik handboll med mycket spring vilket jag hoppas ska kunna binda oss ihop tillsammans med er på läktaren. Detta ska bli enormt roligt!

 

 

 
Datum: 2022-05-18 09:00