Matija Spikic klar för Eskilstuna Guif!

 

Välkommen till Eskilstuna Guif, Matija Spikic!

Den kroatiske målvakten Matija Spikic, senast i norska Kristiansand, har skrivit på för 2 år i Eskilstuna Guif. 26-årige Matija har tidigare bland annat representerat AIK handboll i handbollsligan.

 

Sportchef Kristján Andrésson kommenterar nyförvärvet:

Vi har letat efter en målvakt med mer erfarenhet av seniorhandboll än de unga och talangfulla målvakter vi har idag i truppen. Matija har erfarenhet av att spela i Sverige, Grekland och Norge de senaste säsongerna. En explosiv målvakt som kommer att passa bra in i herrlagets miljö.

 

Hemsidans David Sundgren gjorde en kortare intervju med Matija

 

Välkommen till Eskilstuna Guif, Matija! Hur känns det att vara en Eskilstuna Guif-spelare?

Jag vet inte, fråga mig om några månader så kan jag berätta mer hur det känns (skratt), men det känns bra att ha skrivit ett kontrakt med en ny klubb!

Vad vet du om Eskilstuna Guif?

Jag vet att Eskilstuna Guif har en rik historia i svensk handboll, många stora spelare har varit en del av klubben, till exempel en av världens bästa målvakter genom tiderna – Tomas Svensson. Jag vet att de varit ett av Sveriges bästa lag och alltid är ett stabilt lag i Handbollsligan.

Hur kommer det sig att du valde att skriva på för Eskilstuna Guif?

Jag letade efter ett lag där jag kunde utvecklas ytterligare som spelare och jag känner att Eskilstuna Guif är ett bra val av klubb om jag ska göra det.

Du har spelat i Sverige förut. Vilken klass håller Handbollsligan tycker du?

Jag tycker att det är en väldigt stark liga med en bra mix mellan unga lovande spelare och även lite äldre mer erfarna spelare som vet hur man spelar bra handboll. Jag gillar också att alla lag kan slå alla och det är ofta små saker som avgör vem som vinner matcherna.

Beskriv dig själv som spelare/målvakt?

Jag är väldigt motiverad, ambitiös och letar hela tiden efter nya sätt at utveckla mig taktiskt, tekniskt och psykiskt. Jag är sugen och peppad på att vinna. Jag är bra rent tekniskt, snabb och jag gillar det psykologiska spelet mellan oss spelare.

 Har du någon målvaktsförebild/idol?

Min största favorit är Thierry Omeyer, men jag gillar att kolla på alla topp-målvakter och snor lite tricks från allihopa (skratt).

 Avslutningsvis, har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

Jag hoppas ni kommer och hejar på oss, det ger oss extra energi på hemmaplan och det är alltid mycket trevligare att spela inför mycket publik!

 

 

 
Datum: 2022-06-06 11:00