Välkommen till A-truppen, Philip Tikas!

Philip Tikas uppflyttad till A-truppen

Vänstersexan Philip Tikas har fått ett lärlingskontrakt med A-laget. Redan förgående säsong fick Philip chansen tre matcher i a-laget då han satte tre straffmål. David Sundgren bad Philips juniortränare Stefan Karlsson om ett omdöme och ställde några frågor till Philip.

Robert Österhall, herransvarig i styrelsen:

Vi är mycket glada över att vi kommit överens med Philip om ett kontrakt. Han är en egen produkt som redan under året fått debutera i Handbollsligan. Tyvärr så har han haft otur med skador men han är en supersnabb kantspelare med bra spänst och fina försvarsegenskaper. Det ska bli spännande att följa hans utveckling den kommande säsongen.

Stefan Karlssons kommentar:

”Snabb och explosiv kantspelare. Har ett brett avslutsregister och han vet vart målet står. Har kontringen som sin största styrka och en spelare det händer saker kring”.

Välkommen till A-truppen Philip! Hur känns det?

Det känns väldigt kul att få chansen och förtroende från klubben som jag vuxit upp runt och som fostrat mig till den handbollsspelare jag är idag.

Du fick vara med i fyra matcher redan under förra säsongen. Skillnaden mellan GP (division 2) och Handbollsligan som du ser det?

Jag var som sagt med lite tidigare under föregående säsong där jag fick känna på träning och matchspel med A-laget där jag kände en stor skillnad på både tempo och fysik från GP. Men med rätt inställning så spelar det ingen roll om man är störst eller minst på planen, det var alltid den som ville mest.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag skulle beskriva mig själv som en smart spelare, som gillar ett högt tempo och göra enkla kontringsmål.

Vem är du utanför planen?

Utanför planen skulle jag beskriva mig som en lätt person att vara med samt väldigt skämtsam, jag gillar att skoja med folk.

Vad har du för personlig målsättning kommande säsong?

Målsättningen för min egen del är att försöka lära så mycket som möjligt utav de andra i laget samt få så mycket speltid som möjligt och bjuda på rolig handboll

Har du någon hälsning till de som läser detta?

Det ska bli kul att få visa vad jag går för och vad jag är bra på, så ses vi i hallen under kommande säsong




Datum: 2023-06-07 18:00